Kaza, geçtiğimiz 15 Ekim Cumartesi günü Erzurum merkez Yakutiye ilçesindeki Mumcu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, kendine ait otomobille görev yaptığı Kars’tan Erzurum’a gelen polis memuru A.K., tek şeritli yolda, karşıya geçmeye çalışan üniversitesi öğrencileri E.A ile H.A.'ya çarptıktan sonra park halindeki 25 LR 775 plakalı bir otomobile vurduktan sonra durdu.

Kazanın ardından aracından inerek yaralı kız öğrencilere hakaret ve saldırıda bulunduğu iddia edilen sürücü A.K.'ya çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi. Olay yerine gelen polis ekipleri A.K.'yi Gürcükapı Polis Merkezi'ne götürdü. Kazada yaralanan ve hastaneye kaldırılan iki öğrenci sürücü polis memurundan şikayetçi oldu.

Sürücü A.K.'nin alkol muayenesinde 2.16 promil alkollü çıkan ve ihlalinin olmadığı belirtilen tutanakta şu ifadelere yer verildi:

"Sürücü A.K., sevk ve idaresindeki 36 plaka sayılı aracıyla ile Mumcu Caddesi'nden Gürcükapı istikametine seyir halinde iken No: 7 önünden karşıya geçmek isteyen E.A ile H.A. adlı şahıslar yola 1-2 adım çıktıktan sonra bahse konu aracın geldiğini fark edip geri kaçtıkları esnada aracın sol ön kısımlarının yayalara çarptığı, daha sonra sürücünün panik halinde fren yerine gaza basıp tekrar yayalara ve park halindeki 25 LR 775 plakalı aracın sağ yan kısımlarına çarpması sonucu yaramalı ve maddi hasarlı kaza meydana gelmiştir. Bu kazanın oluşumunda yayalar H.A., ve E.A., isimli şahıslar 2918 sayılı KTK’nın 68/1-b-3 ışıklı işaret veya yetkili kişilerin bulunmadığı geçitlerde ve kavşaklarda yaklaşan aracın uzaklık ve hızını göz önüne almadan veya göz önüne aldığı halde uygun zamanda geçmemek maddesini ihlal ettiği yayaların, sürücü beyanı ve kaza yeri incelemesinden anlaşılmıştır."

Kazada park halindeki otomobili zarar gören iş adamı Kürşad Ekinci otomobilini yaptırmak için gittiği serviste tutanak şokuyla karşılaştı. Trafik kazası tespit tutanağına göre çarpan alkollü sürücüye ihlal gösterilmediği için aracın masrafını kazada yaralanan öğrencilerin karşılamalarının gerektiğini söylendiğini belirten Ekinci, "Kazadan sonra yaklaşık 5-6 bin lira hasar kaydı olan otomobilimi yaptırmak üzere servise gittim.Karakoldan aldığım tutanağı servis yetkilisine verdim. Tutanağa bakan yetkili bana, 'bu tutanağa göre aracınızı sigorta değil kasko yaptıracak. Kasko yaptıktan sonra bedelini de kazada yaralanan iki bayandan temin edeceksiniz' dedi. Adeta şok oldum ve bunun nasıl olabileceğini sorduğum görevli kişi, 'Raporda sürücü kusursuz bulunmuş' dediler. Alkollü bir sürücünün kusursuz olmaması kadar garip bir şey yok. Raporda sürücü polisin 2.16 promil alkollü olduğu belirtilmesine rağmen raporda kusursuz denilmiş. Hazırlanan raporda 8'de 8 kusur yaralanan kızlara verilmiştir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr