11 Eylül sabahı 2 il, 24 ilçe ve 2 beldede toplam 28 belediyeye, ‘PKK/KCK ve FETÖ/PDY' gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında belediye başkanlarının yerine atama yapıldı. Kayyım olarak atananlar dün sabah saatlerinde görevlerine başladı.

Sputnik'in haberine göre, Ağrı'nın Diyadin Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Kaymakam Mekan Çeviren 3 katlı belediyenin girişine Atatürk posteri ve pencerelerine de Türk bayrakları astırdı. Gece ışıkları yakılan belediyenin önünde duran bir kişinin de Türk bayrağını sallarken çekilen fotoğrafı 'Diyadin Belediyesi' yazısı ile sosyal paylaşım sitesinde paylaştı.

Diyadin'in DBP'li Belediye Başkanı Hazal Aras, bir süre önce gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Polislerin belediye binası çevresinde aldığı önlem en üst seviyede tutulurken Kaymakam Mekan Çeviren belediyenin giriş kapısında Kürtçe yazılı olan 'Şaredarîya Giyadînê' (Diyadin Belediyesi) yazılı tabelayı kaldırarak Türkçe tabelayı bıraktı.

BAKAN SOYLU: DİYADİN BELEDİYESİ'NİN TABELASI HEMEN ASILACAKTIR

Kürtçe tabelanın sökülmesine ilişkin Twitter'dan açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Meselemiz terördür. Kürtçe bizim dilimizdir. Diyadin Belediyesi'nin tabelası hemen asılacaktır" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr