Kentte 'FETÖ'ye yönelik yapılan operasyon sonrası, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan DİMTEKS Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine'ne iki ay önce kayyım atandı. Fabrikada çalışan yaklaşık 150 işçi, iki aydır para alamadıklarını gerekçe göstererek geçtiğimiz hafta üretimi durdurdu. İşçiler bugün de fabrika önünde toplanıp basın açıklaması yaparak mağdur olduklarını ifade etti.

"TÜM İŞÇİLER MAĞDUR DURUMDA"

İşçiler adına konuşan Mine Yılmaz, fabrika yetkililerinden ve kayyum heyetinden bilgi alamadıklarını belirterek, "Bizler kayyım ataması sonucu mağdur olan işçileriz. Kayyım atanan iş yerimiz 2 aydır para vermiyor. Tüm işçiler mağdur durumda. Kendimize iş yerinde hiçbir muhatap bulamamakla birlikte bu işin nereye gideceğini bilmekte de güçlük çekiyoruz. Ne fabrika sahiplerinden ne de atanan kayyım yetkililerinden sağlıklı bir bilgi ya da açıklama alıyoruz. Burada gördüğünüz tüm çalışanlar 15 Temmuz gecesi devlet büyüklerinden gelen bir mesajla anında meydanlara inmiş devletine ve milletine sahip çıkmıştır. Bizler bu iş yerinde sadece çocuğunun rızkını kazanıp geçim sağlayan çalışanlarız. Bizler devlet büyüklerimizin sesimizi duymalarını istiyoruz. Gerek sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olsun gerek muhalefet liderleri olsun, gerekse de milletvekillerimiz olsun bizlerin mağduriyetleri giderilmesi noktasında sesimizi duymalarını istiyoruz" dedi.

Fabrika işçilerinden Mesut Dinç ise, "Hepimiz ev geçindiren insanlarız, iş çıkışımız verilmediği için işsizlik maaşı alamıyoruz, başka bir yere iş başvurusu yapamıyoruz, tazminatlarımız ne olacak haberimiz yok. Ücretsiz izin alan bir sürü arkadaşımız oldu yaklaşık 150 kişi çalışıyoruz fakat bir çoğu aramızda yok. Yetkili bir kişi çıkıp bir şey söylesin sonumuz ne olacak bunu merak ediyoruz" diye konuştu. Kayyım heyeti ise işçilere 1 aydır ücret ödenmediğini, fabrikanın da ilerleyen günlerde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredileceğini bildirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr