Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri Valiliği'nin, Gültepe'deki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi binasında düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Bakan Özhaseki, burada, İçişleri Bakanlığı tarafından 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.


Özhaseki, "Bildiğiniz gibi aylardır tartışılan bir kayyum meselesi var. Bu kayyum meselesinde hükümet olarak bizim amacımız, teröre bulaşan belediyelerin bir an önce milletin önünden çekilmesi. Nasıl ki terörle irtibatlı olan, onların lideri birşey söylediği zaman yerine getirmek için çırpınan devlet-kamu görevlilerine görevden el çektiriliyorsa, aynı şekilde seçimle de gelmiş olsa da teröre destek veren her kim varsa, bunun cezasını çekmeli" dedi. Özhaseki, şöyle devam etti:

"HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMAKTAN KAÇINMAYIZ"

"Biz özellikle terör örgütüne destek veren, çukurlar kazarak o örgütü cesaretlendiren, onların sanki lojistik üssü gibi davranan, elindeki imkanları vatandaşa hizmet yerine Kandil'e göndermeyi bir marifet bilen belediyelere karşı da bu önlemleri almış bulunuyoruz. Karşı grup, terör örgütünün sözcüleri de milli iradeye asla mani olunamayacağını veya buna benzer iddialarla, bu tezin yanlış olduğunu söylüyorlar. Önemli olan bu milletin huzuru, geleceği, istikbali. Onun için de her türlü tedbiri almaktan kaçınmayız."

"Elbette insanlar oy verirken iradelerini ortaya koyuyorlar. Ancak hiç kimse, milletvekili, belediye başkanı, başbakan seçerken seçerken, teröre destek versin diye seçmiyorlar, hırsızlık etsinler diye seçmiyor. Hizmet etsin diye seçiyor" diyen Özhaseki, şunları söyledi:

"ORADA HİZMET EDEN ARKADAŞLARIMIZ BELEDİYECİLİĞİN NE OLDUĞUNU GÖSTERECEKLER"

"Hele hele belediyelerin görevleri, kanunla belirlenmiş. Onlar milletin hizmetinde olan kurumlar. Yani suyunu akıtacak, yeşil alanlarını yapacak, ulaşımını sağlayacak, milletin ihtiyaç duyduğu mahalli müşterek ne tür ihtiyaçlar varsa onları çözecek olan kurumlar. Siz bunu böyle anlamayıp, gidip özyönetim ilan ederek adeta bölücülüğün parçası haline gelirseniz, devletin size verdiği imkanları, paraları Kandil'e göndermek için envai çeşit kanunlardaki boşluklardan yararlanarak hainlik yapmaya kalkarsanız, elbette bir gün gelir sizden de hesap sorulur. Şimdi yapılan da bu zaten. Günlerce söylenen buydu. Ara ara siyasi uzantılarının sözlerine bakıp bunların zekamızla alay ettiğini düşündüğümüz de oluyor. Şimdi bundan sonra inşallah oralarda hizmet eden arkadaşlarımız, belediyeciliğin ne olduğunu, gerçek meslekleri belediyecilik olmamasına rağmen gösterecekler.

Oraların altyapısıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla, ulaşımıyla uğraşacaklar. Bir farkındalığı insanlar görecekler."

"BUNDAN SONRA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Özhaseki, "O bölgelerle yakından ilgilenen birisiyim. Özellikle terörün yaktığı, yıktığı yerlere gidip de hizmet eden birisiyim. Geçen hafta Kayseri'den bir heyet Şırnak'a ve ilçelerine gittiler. Silopi'yi, Cizre'yi, İdil'i, Şırnak'ı gördüler. Bu ilçelerin birçoğu nüfusu 100 binin üzerindeki büyük ilçeler ancak birçoğunda haftada bir veya iki sefer su akıyor. Altyapı hiç yok. Oradaki belediyelerin iş yapmak gibi bir düşünceleri de yok. Her taraf pislik, kokudan geçilmiyor. Peki gelen parayı ne yapıyorlar? Bir taraftan abartılı bir şekilde personel ödemeleri, diğer taraftan da hizmet satın alıyoruz diye taşeron işçi dolduruyorlar. İşçi ücretlerini dehşet derecede yüksek tutuyorlar. Sonra da parayı ellerinden alarak Kandil'e göndermeyi marifet sayıyorlar. Bunlara göz yumacak değiliz. Patnos'ta, son seçimde, gider ayak PKK'nın uzantısı olan eski partili vatandaş, anketlere bakıyor ki, seçimler gidiyor elden, sendikayı çağırıyor, anlaşma yapıyor. Geçici işçiler 6 bin 300 TL maaş alıyor. Böyle bir rezillik olmaz, böyle bir kötülük olmaz, bunlar görevin ve yetkinin kötüye kullanılmasıdır. Bunlara da hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak izin vermeyiz, bundan sonra da izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"AĞIZ TADIYLA BAYRAM GEÇİRELİM"

Özhaseki, "Tüm Türk dünyasının, İslam aleminin, insanlığın muhtaç olduğu en güzel duygularla barış ve huzur içerisinde bir arefe geçirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Cenab-ı Allah nice bayramlara huzurla, ağız tadıyla ulaştırmasını niyaz ediyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu bu sıcak ortamdan bir an önce kurtulmayı, bir daha şehit haberini almamayı Allah'tan niyaz ediyoruz. Elbette dünyanın içinde bulunduğu şu ortamda, hele hele bizim gönül coğrafyamızda, akan kanın bulunduğu, sıkıntıların olduğu, binbir türlü sorunlarla boğuştuğumuz bir taraftan gayret ederken, bir taraftan da bugünler hürmetine Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz, dua ediyoruz ki, bir daha bu sıkıntıları yaşamayalım, huzur içerisinde, ağız tadıyla bu bayramları yaşayalım diye" dedi.

Bozdağ'dan belediyelere kayyım açıklaması

Kayyım atamasını protesto edenlere polis müdahalesi

Kayyım atanan belediyeye böyle girdiler

Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret gözaltına alındı 

Sebahat Tuncel'den kayyım atamalarına tepki: Bu darbeye direnmek en meşru haktır

Kayyım atamalarına ilişkin hükümetten ilk açıklama

Kayyım atamasını protestoya polis müdahalesi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr