Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri tarafından bir süre önce Kılıçarslan Eğitim Vakfı'nda yapılan aramada, vakıfa ait defter, belge, bilgisayar hard disk ve dijital metaryallerin imajları alındı. 6 aydan bu yana devam eden soruşturmada, imza, yazı örnekleri ve el konulan belgeler üzerinde yapılan kriminal incelemede, Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından alınan kararlardaki imzalardan bazılarının sahte olduğu belirlendi.

Vakıf müfettişlerince yapılan incelemede, Kılıçarslan Eğitim Vakfı'na ait gayrimenkullerin çok düşük bedellerle FETÖ'ye bağlı eğitim kurumlarına kiraya verilmesinden dolayı vakfın 11 milyon 415 bin 763 TL tutarında zarara uğratıldığı belirtildi. Vakfın öğrencilere verdiği burslarla ilgili yapılan araştırmada bazı öğrencilerin burs başvuruları bulunmadığı halde, vakıf tarafından açılan banka hesaplarına burs parası yatırıldığı ve öğrencilerin bu burstan haberdar olmadıkları, cemaat evlerinde kaldıkları, öğrencilere ait burs paralarının örgüt üyesi kişiler tarafından dolaylı yollarla ellerinden alınarak, örgüte maddi finans sağlandığı ifade edildi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu doğrultuda Kılıçarslan Vakfı Mütevelli heyeti ve Vakıf çalışanlarından 5'i hakkında özel belgede sahtecilik, örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık, terörizme finans sağlamak, FETÖ/PDY örgütüne üye olmak suçlarından eş zamanlı operasyon yapıldı. 2 günlük gözaltı süresi sonrası  nöbetçi  Sulh Ceza mahkemesine  çıkarılan sanıklardan  Necmi Somtaş, Nurullah Sarıöz, Mehmet Karakaya, ve Arap Ali Aksoy tutuklandı. Şüphelilerden, yurt dışında olduğu belirlenen İlhan Mirapoglu hakkında da giyabi tutuklama kararı çıkarıldı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr