Van’da yapılan törenin ardından uçakla Kayseri’ye getirilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulan şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı, öğle namazına doğru Hunat Camisi’ne getirildi. Şehit polis için burada öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, AKP Milletvekilleri Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu, CHP Milletvekili Çetin Arık, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AKP İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, şehidin yakınları ve büyük bir kalabalık katıldı. Şehit Mustafa Sezgin’in eşi komiser Bedia Sezgin, çocukları, annesi Elif Sezgin ile yakınları da cami avlusunda gözyaşları içerisinde son görevlerini yerine getirdi.

Namazın ardından eller üzerinde ve tekbirler arasında taşınarak cenaze aracına alınan şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Tomarza İlçesi'ne bağlı Karapınar Mahallesi'ne götürülerek toprağa verildi.

SLOGANLARLA YÜRÜYÜŞ

Hunat Camisi'ndeki törenin ardından şehit komiser yardımcısı özel harekatçı Mustafa Sezgin’in tabutu araca konulduktan sonra, bir grup 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Meclis’te PKK istemiyoruz', 'Hepimiz askeriz, silah isteriz', 'Askere, polise kalkan eller kırılsın' sloganları ve tekbirler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup olaysız dağıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr