Eskiçağa Köyü'nde evlerin üst kısmındaki dağlık alanda yer alan kayalar, köylüleri korkutuyor. 2007'de dağdan kopup yuvarlanan kaya parçasının bir eve zarar verdiği köyde yaşayanlar, özellikle kış aylarında diğer kayaların da yuvarlanma riski nedeniyle geceleri uyuyumaz duruma geldi. Dağlık alanda farklı büyüklüklerdeki kayalar 9 ev, 1 hamam ve 1 işyerini tehdit ediyor. Köylüler de kayaların yuvarlanma riskine karşı ahşap direklerle önlem aldı.

Köy muhtarı Ramazan Karaduman, "2007 yılında burası Bakanlar Kurulu kararıyla afete maruz bölge ilan edilmiş. Ancak bugüne kadar herhangi bir önlem alınamamış. Şu anda kayalar 9 evi tehdit ediyor. Buralarda yaşayanlar tedirgin oluyor. Özellikle 300 metre uzalkıktaki kalker ocağında patlatmalar yapılıyor. Her patlatmada da sarsıntılar oluyor. Kayaların bir çoğu da ağaç desteğiyle duruyor. Bu kayaların bir önce bertaraf edilmesini istiyoruz. Bunun için biz köyümüzü buradan taşımayı bile düşünüyoruz" dedi.

Kayaların bulunduğu bölgenin altında evi bulunan 60 yaşındaki Mustafa Gündüz de "Kayaların altında oturanlar olarak bizler her an ölüm riskiyle karşı karşıyayız. Vatandaşların kendi imkanlarıyla bunları engelleme şansı yok. Biz bunu devletimizden bekliyoruz. Devletimizin gücü buna yeter ama bunu çok ciddiye almıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr