PKK’nin 13 Mart’ta başkentin en merkezi Kızılay’da otobüs duraklarına yönelik bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırı sonucu 35 yurttaş hayatını kaybetti. Patlama sonrası muhabirleri aracılığıyla olayı takip eden Cumhuriyet, ertesi günü katliamı manşetinden fotoğraflarla yayımladı.

İstanbul’da Engin Küçük adlı bir kişinin “ihbarı” üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, muhabirlerimiz Alican Uludağ, Sinan Tartanoğlu, Ozan Çepni ile foto muhabirimiz Necati Savaş hakkında soruşturmanın gizliliğini ihlal iddiasıyla 4,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede, patlama ilişkin Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin yayın yasağına dikkat çekildi. Muhabirlerimizin haberi gazetecilik görevi kapsamında halkı bilgilendirme amacıyla yaptıkları şeklindeki savunmasına yer verilen iddianamede, “Şüphelilerin bu şekilde üzerlerine atılı suçu işldedikleri, yapılan hazırlık soruşturması sonucunda anlaşılmıştır” denildi. Buna karşılık savcılık, iddianamede bu ifadeden başka hukuki bir niteleme yapmadı. Davanın ilk duruşması 13 Aralık’ta görülecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr