Edirne'de Romanların yaşadığı Menzilahır Mahallesi'nde Nedim Merdin, şiddet uyguladığı karısı İpek Merdin'in oğulları Menederes'i de alarak evi terk etmesinin ardından önceki gece pompalı tüfekle gitti kız kardeşinin evinde katliam yaptı. Nedim Merdin, evde bulunan eniştesi Salih, kızkardeşi Hanife ve 2 yaşındaki yeğeni Elena Mal'ı öldürdükten sonra kayıplara karıştı. Edirne polisi her yerde katil zanlısı Merdin'i ararken, öldürülen Salih, eşi Hanife ve çocukları Elena Mal'ın defnedileceği, mahalledeki Acıçeşme Mazarlığı'nda cenaze namazı kılındı.

Öldürülen 3 kişinin defnedileceği sırasında çevreden 1 el silah sesi duyulması üzerine mahalle sakinlerinin 'Katil mahalleye geldi' iddiaları üzerine büyük panik yaşandı. Mezarlıktan panik halinde kaçanlar olurken, polis de mahalleyi abluka altına aldı. Uzun namlulu silahlar taşıyan polis ekipleri, çatılar ve evleri didik didik aradı. Bu sırada panik yaşayan mahalle sakinlerinden ağlayanlar oldu. Mahallede, 'Kadın kılığına giren katil geri gelecek 3 kişi daha öldürecek' söylentilerinin yayılması nedeniyle yaşanan panik bir süre devam etti. Polis, yaptığı aramada katil zanlısının izine rastlamadı. Zanlının yakalanması için polisin çalışmaları sürüyor.

Mahallede paniğin bitmesi üzerine öldürülen Salih, eşi Hanife ve çocukları Elena Mal, gözyaşları arasında toprağa verildi.

KATİL ZANLISI ÖLÜ BULUNDU

Edirne'de dün gece kızkardeşi Hanife, eniştesi Salih ve yeğeni 2 yaşındaki Elena Mal'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdükten sonra kayıplara karışan ve polisin her yerde aradığı katil zanlısı Nedim Merdin, ölü olarak olarak bulundu. Merdin'in cesedi olayın yaşandığı Menzilahır Mahallesi'ne bir kaç kilometre mesafede bulunan Edirne Tarım Açık Cezaevi yolu üzerindeki TOKİ evleri arazisinde bugün saat 16.45 sıralarında arazide ölü olara bulundu. Merdin'in 3 kişiyi öldürdüğü pompalı tüfek de yanında bulundu. Yapılan ilk incelemede Merdin'in olayda kullandığı pompalı tüfekle başına açarak intihar ettiği belirlendi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr