ABD’li oyuncu Kate Winslet, Leonardo DiCaprio ile başrolünü paylaştığı Titanic filmine ilişkin ‘evrensel bir gerçeği’ teyit etti. Rose’un Jack Dawson’ın ölmesine izin vermesi için hiçbir nedeni olmadığını itiraf eden Winslet, Rose’un okyanusta üzerine çıktığı tahta parçasında aslında Jake’e de yer bulabileceğini ama bunun yerine onun ölmesine göz yumduğunu söyledi.

Jimmy Kimmel, pazartesi gecesi programında ağırladığı Winslet’a Rose ve Jack’in hazin sonu hakkında ne düşündüğünü sordu. Winslet da “Sana katılıyorum, bence Jack de o kapı parçasına sığabilirdi” dedi.

James Cameron’ın yönettiği 1997 yapımı filmin sonunda, Jack ve Rose gemi batmasına rağmen can yelekleri sayesinde su yüzeyine çıkabilmiş ve okyanusun ortasında yardım gelmesini beklemeye başlamıştı. Rose bir kapı parçasının üzerine çıkmış, Jack de suyun içinde Rose’un elini tutarak her ikisini de kurtulacaklarına inandırmaya çalışmıştı. Ancak bir süre sonra Rose, Jack’in soğuktan dönerek öldüğünü fark etmiş ve ellerini çözerek Jack’in okyanusta gözden kaybolmasını izlemişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr