TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP’li eski yöneticilere yönelik kaset kumpası soruşturmasında tutuklanan dönemin İstihbarat Daire Başkanı C Şube Müdürü Lokman Kırcılı’nın Mart 2011’de AKP Genel Merkezi’nde dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı toplantıyı soran CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in soru önergesini kabul etmedi.

Deniz Baykal ve MHP’li eski yöneticilere ilişkin kaset kumpası soruşturmasında şüpheli olan dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Lokman Kırcılı’nın Mart 2011’de dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile AKP Genel Merkezi’nde katıldığı toplantıyı Cumhuriyet, geçen ay gündeme getirmişti. Bu toplantıya katılan dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, görüşmede Erdoğan’ın Kırcılı ile “samimi üslup” kullandığını, kendisinin buna şaşırdığını anlatmış, Erdoğan’ın görüşmede ülkücü oyların AKP’ye transfer edilmesini istediğini anlatmıştı. Bunun üzerine CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermişti.

Sakıncalı sorular

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 21 Şubat’ta bu soru önergesini milletvekili Emir’e iade etti. Kahraman, gerekçesini şöyle açıkladı: “TBMM İçtüzüğü’nün 96’ncı maddesine göre soru; kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir. İlgili önergeniz, İçtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığından işleme konulmamış ve ekte iade edilmiştir. İçtüzük hükümlerine uygun olarak yeniden düzenlendiği takdirde önergeniz işleme konulabilecektir.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr