Beylikdüzü Belediyesi Engelli Birimi Sorumlusu Fatma Karasuç, başlattıkları uygulamaya özellikle kas hastası çocukları dahil ettiklerini anlatırken, "Hidroterapi ile engelli çocuklarımız aynı zamanda tüm kaslarını çalıştırabiliyor. Uygulamaya fizik tedavi doktorundan hidroterapi yapması tavsiye edilen hastalarımızı dahil ediyoruz" dedi.

Spor Koordinatörü Merve Yıldırım, hidroterapinin bir hastalığı veya sağlığı korumak için suyun kullanılması anlamı taşıdığını ifade ederken "Bunun arkasındaki teori ise suyun birçok iyileştirme yeteneğine dayanıp birçok hastalığa şifa bulmaktır. Uygulamamızla çocuklarda kas hastalıklarının en aza indirilmesi amaçlanıyor" dedi.

Engelli çocuklarını getiren ev kadınlarından Emel Çaça, "Kısa sürede ilerleme kaydetti. Hareket etmeden otursa kemik yığınına dönecek. Yüzüp hareket ederse çok iyi olacak" derken, Elmasiye Hancı da çocuğunun el ayak hareketlerinde iyileşmeler gördüklerini anlattı. Hanım Demir de oğlu İbrahim'ın erken yaşta yüzmeye başladığını ancak, 1.5 yaşından bu yana eğitim almadığını ifade ederken "Şimdi yüzerken en azından nefes alıp vermeyi öğrendi" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr