Süper Lig'in 3. haftasında Beşiktaş evinde Kardemir Karabükspor'u ağırladı. Maça çok hızlı başlayan Beşiktaş, 7. dakikada Cenk Tosun'un rövaşatası ile gole çok yaklaştı ancak kaleci Ahmet Şahin harika bir kurtarışla gole izin vermedi.

Kartal aradığı gole 26. dakikada ulaştı. Soldan  Caner'in ortasında Ömer Şişmanoğlu'nu aşan topa gelişine bir vuruş yapan Cenk Tosun Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. 30'da Talisca'nın kafasıyla aşırdığı topta Dany'nin hatası sonrası topla buluşan Ömer Şişmanoğlu yaptığı şık vuruşla durumu 2-0'a getirdi.

İlk 45 dakika bu skorla sona ererken ikinci yarıya Karabükspor golle başladı. 48'de Beşiktaş savunmasının uzaklaştıramadığı topu Traore güzel bir plaseyle kaleye yolladı ve skor 2-1 oldu.

Mücadele uzun süre 2-1 devam ederken Beşiktaş, 81'de penaltı kazandı. Tolgay Arslan'ı ceza sahasında indiren Dany ikinci sarı karttan kırmızı kartla Karabük'ü 10 kişi bıraktı. Topun başına geçen Oğuzhan Özyakup, Beşiktaş'ı rahatlatan golü kaydetti: 3-1.

Maçta başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak puanını 7'ye yükseltti. Karabükspor ise 3 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Kardemir Karabükspor ile Vodafone Arena'da yapılan maçta, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica karşılaşmasını düşünerek sürpriz bir kadro tercihinde bulundu.

Siyah-beyazlı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 13 Eylül Salı günü deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile yapacağı maçı göz önünde bulunduran deneyimli teknik adam, ilk 11 tercihinde değişikliğe gitti.

Güneş, kırmızı kart cezalısı Necip Uysal ve sakatlığı süren Aras Özbiliz'in yanı sıra Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Atınç Nukan'ı 18 kişilik kadroya almazken, Tolga Zengin, Adriano Correia, Oğuzhan Özyakup ve Vincent Aboubakar'ı yedek soyundurdu.

VODAFONE ARENA'DA İLK HEYECAN
Beşiktaş'ın yeni transferlerinden 5'i siyah-beyazlı formayla ilk kez lig maçında sahaya çıktı. Teknik direktör Şenol Güneş, Kardemir Karabükspor maçında yeni transferlerden Fabricio Ramirez, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Gökhan İnler ve Anderson Talisca'ya ilk 11'de görev verirken, bu futbolcular Beşiktaş formasıyla ligde ilk kez mücadele etti. Adriano Correia ve Vincent Aboubakar ise yedek kulübesinde yer aldı.

ATİKER KONYASPOR MAÇINA GÖRE 6 DEĞİŞİKLİK
Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Atiker Konyaspor'la 2-2 berabere kalan Beşiktaş, bu maça göre Kardemir Karabükspor karşısında ilk 11'de 6 değişiklik yaptı. Atiker Konyaspor maçının ilk onbirinde görev yapan Tolga Zengin, Andreas Beck, Necip Uysal, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Ricardo Quaresma'nın yerine Fabricio Ramirez, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Gökhan İnler, Ömer Şişmanoğlu ve Anderson Talisca forma giydi.

FUTBOLCULARA SEVGİ GÖSTERİSİ
Beşiktaşlı taraftarlar başta yeni transferler olmak üzere bütün oyuncuları maç öncesinde tribünlere çağırıp destek verdi. Taraftarlar, Tolga Zengin'in yerine kaleye geçen Fabricio Ramirez'e ise özel ilgi gösterirken, İspanyol kaleci tribünleri tek tek dolaşarak taraftarları selamladı. Aytemiz Alanyaspor maçında kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle alınan cezadan dolayı doğu tribününün bir kısmında boşluklar dikkati çekerken, Kardemir Karabükspor maçını yaklaşık 35 bin taraftar izledi.
Öte yandan 21 Yaş Altı Ligi'nde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde oynanan maçta Beşiktaş, yeni transfer Oğuzhan Aydoğan (2) ve Muhammed Öztürk'ün golleriyle Kardemir Karabükspor'u 3-0 yendi.

VODAFONE ARENA'DA KAYIPSIZ
Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Kardemir Karabükspor'u 3-1 yenen Beşiktaş, Vodafone Arena'da oynadığı 5. lig maçından da galibiyetle ayrıldı. Dolmabahçe'de ağırladığı rakibini Cenk Tosun, Ömer Şişmanoğlu ve penaltıdan Oğuzhan Özyakup'un golleriyle 3-1 yenen siyah-beyazlılar puanını 7'ye yükseltti. İkinci yarının başında Traore'nin golüyle umutlanan Kardemir Karabükspor ise İstanbul'dan mağlubiyetle ayrılırken, 3 puanda kaldı.

Geçtiğimiz sezonun sonunda hizmete giren Vodafone Arena'da Bursaspor, Kayserispor, Osmanlıspor'u mağlup eden Beşiktaş, bu sezonki ilk iki maçında da Aytemiz Alanyaspor ve Kardemir Karabükspor'a puan kaptırmadı. Beşiktaş ayrıca yeni stadında oynadığı iki hazırlık maçında Olympiakos ve Gaziantepspor'u da mağlup etti. Vodafone Arena'daki 5 lig maçında toplam 17 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde 5 gol gördü. Beşiktaş böylelikle Vodafone Arena'da 3,4 gol ortalamasına ulaştı.

MORAL BULDU
Beşiktaş, Kardemir Karabükspor galibiyetiyle gelecek hafta içi Benfica ile yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi ilk maçı öncesi moral buldu. Maçın son bölümünde teknik direktör lehine tezahüratlarda bulunan siyah-beyazlı taraftarlar, müsabakanın ardından futbolcuları tribünlere çağırarak destekledi. Beşiktaş'ın maçlarından sonra geleneksel hale gelen "üçlü" diye tabir edilen tezahüratı Adriano yaptırdı.

Bu arada maçın 83. dakikasında yerini yeni transfer Aboubakar'a bırakan Olcay Şahan'a takım arkadaşları alkışla moral verdi. Siyah-beyazlı futbolcular ayrıca maç içinde girdiği pozisyonları değerlendiremeyen tecrübeli oyuncu için taraftarlardan da alkış istedi. Diğer yandan transferin son günlerinde takıma katılan Vincent Aboubakar, 83. dakikada oyuna girerek Beşiktaş formasıyla ilk lig maçında görev yaptı.

CENK TOSUN BOŞ GEÇMEDİ
Beşiktaş-Kardemir Karabükspor maçının 26. dakikasında siyah-beyazlı takımı öne geçiren Cenk Tosun bu sezonki üçüncü lig maçını da boş geçmedi. Ligin ilk haftasında Aytemiz Alanyaspor'a 2, Atiker Konyaspor filelerini de 1 kez havalandıran Cenk Tosun, Kardemir Karabükspor karşısında gol sayısını 4'e yükseltti.

ÖMER ŞİŞMANOĞLU, 2.5 YIL SONRA GOLLE BULUŞTU
Geçen sezonu Antalyaspor'da kiralık olarak geçiren Ömer Şişmanoğlu yaklaşık 2,5 yıl aranın ardından Beşiktaş formasıyla gol sevinci yaşadı. Sürpriz bir şekilde Kardemir Karabükspor maçında görev alan ve 30. dakikada takımının ikinci golünü atan Ömer Şişmanoğlu, siyah-beyazlı takımdaki son golünü 7 Şubat 2014 tarihinde Gaziantepspor'a atmıştı.

GOLLER YERLİLERDEN
Beşiktaş'ın bu sezon Spor Toto Süper Lig'de yaptığı 3 maçta attığı gollerin tamamı Türk oyunculardan geldi. İlk 3 haftada 9 kez fileleri havalandıran Beşiktaş'ın gollerini Cenk Tosun (4), Olcay Şahan (2), Oğuzhan Özyakup (2) ve Ömer Şişmanoğlu kaydetti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr