SPOR Toto Basketbol Ligi'nde play off'tan elendikten sonra sessizliğe gömülen Pınar Karşıyaka'da yeni sezon yapılanması ve bütçeyle ilgili belirsizlik sürerken Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, kişilere bağlı kalmayan bir planlama kurmaya çalıştıklarını söyledi. Takımın sponsoru Yaşar Holding'le bir araya gelmeyi bekleyen Büyükkarcı, "Sezon henüz resmen sona ermedi. Dolayısıyla adım atmak için geç kalmadık. Transfer yapmak kolay. Ancak biz sistemi yeniden kurmaya, kulübe 3-4 yıl hizmet verecek takımı yaratmaya çalışıyoruz" dedi.
Torgay Büyükkarcı, "Sistem kişilere bağlı olmayacak. Kişi isimlerine takılmamak lazım. Gelecekte yönetim de değişse sistem devam edecek. Karşıyaka'da yeni dönemde herkesin fedakarca çalışması gerekiyor" dedi.
Pınar Karşıyaka'da sözleşmesi sürmesine rağmen kulüpteki geleceği belirsiz olan Ufuk Sarıca'nın yardımcı antrenör olarak görev yaptığı A Milli Takım kampına gitmeden önce Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı'yla görüştüğü öğrenildi.

ANTRENÖR TOTO

Pınar Karşıyaka'ya 3 büyük kupayı da kazandırıp tarihe geçtikten sonra yeni sezonda takımda kalıp kalmayacağı tartışılan Antrenör Ufuk Sarıca'nın yerine isimler konuşulmaya da başlandı. Basketbol menajerlerinin yeni yönetime daha Sarıca'nın durumu net olmamasına rağmen Trabzonspor'la geçen yıl Eurochallenge finali oynayan Nenad Markovic, Yeşilgiresun Belediyespor'dan Aleksandar Trifunovic, Banvit'ten Selçuk Ernak ve takımın eski çalıştırıcısı Hakan Demir'i önerdikleri öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr