Karayolu taşımacılığı, bu yıl dev bir işbirliğine imza atarak, COMVEX İstanbul Fuarı’nda buluşmaya hazırlanıyor. Ticari araç segmentinde yeni ürün ve teknolojilerin sunulacağı fuar bugüne kadar 100 bin ziyaretçi ve 800 katılımcıya hizmet verdi.

Sanayinin uluslararası ticaretteki konumunu daha etkin kullanmasına ve bölgedeki ticaretten daha fazla pay almasına katkı sağlaması hedeflenen organizasyon kapsamında şirketler 21-24 mayıs tarihlerinde TÜYAP’ta buluşacak.

Türkiye’de kurulmuş ilk uluslararası nitelikli mesleki sivil toplum örgütü olan IPRU (Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği) tarafından desteklenen fuar, bu yıl TOFED desteğini de alarak şehiriçi yolcu taşımacılığı ve turizm taşımacılığının yanı sıra şehirlerarası yolcu taşımacılığını da tek çatı altında topladı. İnsan ve yük taşımacılığında ekonomiye büyük katkılar sağlayan ticari araç segmentinin en büyük buluşması COMVEX İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı’nın 5.’si, OSD (Otomotiv Sanayii Derneği), TAİD (Ağır Ticari Araçlar Derneği) ve TAYSAD (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Otobüs endüstrisine hizmet ve ürün sağlayan tüm kuruluşların yer alacağı COMVEX İstanbul’da insan ve yük taşımacılığında ekonomiye büyük katkılar sağlayan ticari araç segmentindeki yenlikler sergilenecek 50’yi aşkın ülkeden 30 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlanacağı fuarda katılımcı ve ziyaretçilere 90 bin metrekare fuar alanında hizmet verecek. Fuara özel aracıyla gelmek isteyen ziyaretçi ve katılımcılara bin 600’ü kapalı olmak üzere 4 bin 500 araçlık otopark alanı sağlanıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr