Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ergenekon davasında hükmü bozdu. Yargıtay'ın kararında, "Ergenekon örgütünün nerede, ne zaman kurulduğu ispatlanamamıştır" denilerek, dava sürecinde hukuksuzluk yapıldığını belirtti.

Aralarında Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da bulunduğu 274 sanıklı davda hükmün bozulmasının ardından Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer açıklama yaptı.  Sezer "Yıllardır uğraşıyoruz. Bu davada hayatını kaybedenler oldu. Bu beraat kararlarını alamadan vefat edenler oldu. Onları da burada anıyoruz" dedi. Sezer açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Yargıtay'dan hukuk dersi... Ergenekon davasındaki vahim hatalar tek tek sıralandı

"KİMLİK TESPİTİ BİLE HATALIYDI"

"Yüce Divan konusunu biz savcının huzuruna oturduğumuzdan günden itibaren söyledik. Anayasa'nın çok açık olan bu hükmü o zaman uygulansaydı bu mağduriyetler yaşatılmazdı. İlker Başbuğ için bu dosya bundan sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidecek. Savcılık İlker Başbuğ tarafından soruşturma izni istemek zorunda. Bu izin verilmez ve dosya İlker Başbuğ hakkında da kapanır diye düşünüyoruz. Özetle bu mahkemenin yaptığı hiç bir uygulama hukuka uygun değildir. Kimlik tespitini bile hatalı yaptı desek yeridir. Bugün hukuk arayanlar o zaman bize 90 bin sayfa raporu verip 15 dakikada buna göre savunma yapmamızı istiyordu. Burada pek çok kişiye önceden hazırlanmış, senaryosu yazılmış, delilleri uydurulmuş bir kumpas uygulandı ve millet olarak hepimiz seyrettik bunu."

Türker Ertürk, İlker Başbuğ’a canlı yayında böyle yüklendi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr