Karaman'da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu sınıf öğretmeni 54 yaşındaki Muharrem B., Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) ait olduğu ileri sürülen yurt ve evlerde barınan 10 erkek çocuğanu cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen 4 Mart günü tutuklandı.

Karaman'da infial yaratan olayla ilgili eski komşusu M.T.'nin, öğretmen Muharrem B.'den 2000 yılında bilgisayar satın aldığını ve bilgisayarda müstehcen görüntüler bulduğunu, çocuklara yönelik sapkınlığının o yıllarda da olduğunu ve hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını öne sürdü. Bu açıklamaların geçtiğimiz günlerde basında yer alması üzerine Cumhuriyet Savclığı harekete geçti. Haberi ihbar olarak nitelendiren savcılık, kolluk kuvvetlerine M.T.'nin ifadesi alınması yönünde talimat verdiği belirtildi.

Olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mesleğinden ihraç edilen tutuklu Muharrem B., 20 Nisan günü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr