Olay, geçin 8 şubat günü İmaret Mahallesi 173 numaralı sokaktaki 2 katlı kerpiç evin 2’nci katında meydana geldi. Hatice Aksoy’un alt katta oturan kiracısı Nazmiye Uysal, soğuk hava nedeniyle donan ortak kullandıkları içme suyu ile ilgili konuşmak için evine geldiğinde kapının açık olduğunu görüp içeri girdi.
Ancak Aksoy’u, oturma odasında belden aşağı çıplak ve hareketsiz buldu. Bunun üzerine yakındaki akrabalarına haber verdi. Yakınları da polis ve sağlık görevlilerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri ağzı ve boynu eşarpla bağlı olan yaşlı kadının öldüğünü saptadı.

DAHA ÖNCE DE ÇOCUĞU TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRMÜŞ

Olayla ilgili çalışma başlatan Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaşlı kadının çalınan cep telefonunun sokaklarda kağıt toplayan Üzeyir Eke’de olduğu belirledi. Araştırmasını derinleştiren polis Üzeyir Eke’nin daha önce 7 yaşındaki bir erkek çocuğuna tecavüz edip öldürdüğünü ve 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduğunu belirledi. Bunun üzerine Üzeyir Eke gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde suçunu itiraf eden Üzeyir Eke, yaşlı kadının belden aşağısını soyduğunu, ancak tecavüz edemediğini, bu sırada kadının direnmesi üzerine de öldürdüğünü söyledi.

CEZALARDA İNDİRİM YAPILMADI

Yapılan sorgulamanın ardından ’kasten adam öldürme, yağma ve cinsel saldırı’ suçlarından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Üzeyir Eke hakkında Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Geçen Perşembe günü görülen duruşmaya, tutuklu sanık Üzeyir Eke, öldürülen Hatice Aksoy’un kızı Emine Özcan ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada suçları kabul etmeyen Eke, karakolda dövüldüğünü öne sürerek suçlamaları o yüzden kabul ettiğini söyledi. Aksoy’un kızı Emine Özcan ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti Eke’ye, ’kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, ‘cinsel saldırı’ suçundan 21 yıl ve ‘yağma’ suçundan da 12 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, verilen cezalarda herhangi bir indirim yapılmasına da yer olmadığına hükmetti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr