Bursa Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın DSİ 1. Bölge Müdürlüğü’ne gerçekleştirdiği ziyarette; DSİ 1. Bölge Müdür Yardımcıları Erdinç Kuran ve Mehmet Albustan, İşletme Bakım Şube Müdür Yardımcısı Şaban Efe, Havza Yönetimi İzleme ve Tahsis Şube Müdürü Alaattin Yağcı ile birlikte, Belediye Meclis Üyeleri İsmail Ülker ve Ahmet Şen katıldı.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Özkan, Gölecik Barajı inşaatında ön yeterlik başvurularının tamamlandığını belirterek, Temmuz ayında inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi. Gölecik Barajı’nın hem içme suyu, hem de tarımsal sulamayı içine alan oldukça büyük kapsamlı bir proje olduğunu ifade eden Başkan Ali Özkan, “Yıllardır tüm Karacabey’in özlemle beklediği bu projenin, gerçeğe dönüşmesinin müjdesini vermekten son derece memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Gölecik Baraj inşaatına temmuz ayında ilk kazmanın vurulacağını ve 2016 yılı bütçesinde de projeye beş milyon lira ödenek aktarılacağını vurgulayan Başkan Özkan, projenin detayları hakkında bilgiler verdi. Özkan, “Gölecik Barajı inşaatında, 05.01.2016 tarihi itibarı ile ihalede ön yeterlik başvuruları tamamlandı. Önümüzdeki Temmuz ayında çok şükür, özlenen projemizde ilk kazmayı vuruyoruz. Gölecik Barajı hem ilçemize temiz, sağlıklı içme suyu teminini, hem de tarımsal sulamayı içeriyor. Gölecik sulama inşaatında da 05.05.2015 tarihi itibarı ile proje tamamlandı. Baraj inşaatı Temmuz ayında başladıktan sonra, inşaat yüzde 30 seviyesine geldiğinde, sulama tesislerinin de inşaatı başlayacak. Gölecik Barajı ilçemize yılda 7,4 Milyon/m3 oldukça temiz ve sağlıklı içme suyu temin edecek. Bunun yanında, 45 bin dekar alanda da çiftçilerimiz sulu tarıma geçmiş olacak. Gölecik Barajı’ndan içme suyunu ilçemize ulaştıracak isale hatlarının yapım işi de DSİ 1. Bölge Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecektir. ‘Güzellikler Şehri’ ilçemize bu güzel proje hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr