Arçelik ile geleneksel lezzet ve farklı aromalarda Türk kahveleri üreten Selamlique iş birliğiyle tasarlanan Arçelik Selamlique Kapsüllü Türk kahvesi makinesi, kahve severlerle buluştu.

830 milyon TL’lik büyüklüğe ulaşan Türk kahvesi pazarı şimdi de dünya oyuncusu olmak için girişimlerini artırıyor.

Türk kahvesini, dünyanın her yerinde, herkesin hazırlayıp içebilmesi için Kapsüllü Türk kahvesi makinesine odaklanan iki şirket Türkiye’deki pazar payını da artırmayı hedefliyor.

Kapsüllü Türk kahvesi makinesinin tanıtımında konuşan Selamlique İstanbul kurucu ortaklarından Caroline Koç, bu projenin başından beri kendilerine inanan, güvenen ve cesaret veren Mustafa Koç’un katkısını unutmayacaklarını; kendisini bir kez daha sevgi, özlem ve şükranla andığını söyledi. Koç, Selamlique’nin bugün 12 ülkede 6 mağaza ve 20’nin üzerinde satış noktası ve kafelerde Türk kahvesinin lezzetini sunduğunu anlatarak, “Dünyaya dokunan bir marka olma yolunda, doğru strateji ile ilerlediğimizi ve vizyonumuzdan uzakta olmadığımızı düşünüyorum. Öyle bir kahve yapalım ki, bunu kapsüle koyalım ve makine ile birlikte pratik bir şekilde tüm dünyaya sunalım diye düşündük. Bizim fikrimiz Arçelik’in teknik bilgileriyle birleşince Kapsüllü Türk kahvesi makinesi üretildi” dedi.

Yeni Ar-Ge merkezi

Arçelik AŞ Genel Müdürü Hakan Bulgurlu da Arçelik ürünlerinin 130’dan fazla ülkede satıldığını anımsattı. Arçelik’in 6 ülkede 15 fabrikası ile üretim yaptığı bilgisini veren Bulgurlu, bunun arkasında Ar-Ge güçlerinin olduğunu, gerçek manada Ar- Ge yapan 1000’den fazla çalışanları olduğunu kaydetti. Bulgurlu, 10’dan fazla Ar-Ge merkezleri olduğunu anlatarak, “Bu yıl Amerika’da, daha sonra Almanya’da birer Ar- Ge merkezi açarak Ar-Ge’yi de uluslararası boyuta taşıyacağız. Sadece kahve makinelerinde aldığımız 43 adet patent var. Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi için de geliştirdiğimiz teknolojilerle 21 adet patent aldık” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr