Türkü dostları da radyo çalışanlarını yalnız bırakmıyor. CHP İl Örgütü, HDP İl Örgütü, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve çok sayıda kurumdan ziyaretçi geliyor. YÖN Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç, karar geri alınana dek nöbete devam edeceklerini söyleyerek, “Türküler susturulamaz.

Bu ülkeyi birleştiren en büyük güçlerden biri türkülerdir” diyor. YÖN Radyo, 23 yıl önce Türkiye’nin ilk türkü radyosu olarak yayına başladı. O gün bugündür kesintisiz olarak yayın yapıyor. Yayın hayatı boyunca RTÜK’ten tek bir uyarı cezası dahi almadı. Şimdi, 30 çalışanı olan radyonun kapısına, OHAL bahanesiyle kilit vurulacak. Radyonun Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç, hem kurucu ekipten hem de radyoculuğun izini vücudunda taşıyan bir radyocu. 2007 yılının Mart ayında Tekirdağ’da vericileri kontrol etmeye çalışırken, bir anda yüksek gerilime kapılmış. 45 gün hastanede, dokuz ay ise evinde tedavi görmüş. Kılıç, YÖN Radyo serüvenini şöyle anlatıyor: “Bu radyoya çok emek verdim. Ülkemizin en büyük ortak değeri olan türkülerle, türkü radyosu olarak yola çıktık. Bizler bu radyoyu halk müziğine gönül veren dostlarla beraber, 55 kişilik bir ekiple kurduk. Bu radyo halkın kurduğu bir radyodur. Kapatma kararı üzücü. Kimse işsiz kalmayacak. YÖN Radyo susmayacak.”

‘Türküler siyaset üstüdür’

Açık Mikrofon Programı’nın sunucusu Erdal Emre de “Türkü sevmek siyasetler üstü bir şeydir” diyor. Öte yandan Nor Radyo sunucuları ve Nor Zartonk Ermeni Kültür Derneği, İMC TV ve Hayat TV’ye destek ziyaretinde bulunacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr