YÖK'ün yazılı açıklamasına göre, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin belirlenen diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesi ve ilgili işlemlerin yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının önlisans ve lisans programlarından mezun olanlar ile halen kayıtlı öğrencilere ilişkin belge ve kayıtlar, koordinatör üniversiteye aktarılacak.

Bu üniversitelerdeki, tüm önlisans ve lisans öğrencilerinin, özel yetenek sınavıyla kayıt yaptıranlar dahil, kapatılan üniversitelere kayıt yaptırdıkları yıldaki ÖSYS/DGS puanlarıyla kayıt yaptırdıkları yılda diğer yükseköğretim kurumlarının aynı adı taşıyan programlarının taban puanları esas alınarak, tercihleri doğrultusunda yapılacak. Öğrenciler, ÖSYM tarafından merkezi olarak yerleştirilecek.

Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki kayıtlı önlisans ve lisans öğrencilerinin ÖSYM tarafından merkezi olarak yerleştirilme işlemleri aşamasında öğrencilikle ilgili işlemlerinin kesintiye uğramaması için Yükseköğretim Kurulu tarafından YÖKSİS Veri Tabanı'nda koordinatör üniversitelerine, yerleştirme işlemlerinin tamamlamasını müteakiben de yerleştikleri yükseköğretim kurumuna aktarılacak.

23 AĞUSTOS-26 AĞUSTOS

Öğrencilerin tercih işlemlerinde kayıtlı oldukları programla aynı isimdeki (bazı programlar için eşdeğer isimler) programları tercih edebilecek. ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme işlemlerine tercih yapmayan adaylar, haklarından vazgeçmiş kabul edilecek ve tekrar yerleştirme yapılmayacak.

ÖSYM tarafından öğrencilerin tercihleri, 23 Ağustos-26 Ağustos Cuma günü saat 23.59’a kadar alınacak. Öğrencilerin karşılıklı olarak tercih edebilecekleri programlara ve kapatılan vakıf yükseköğretim kurumları ile koordinatör üniversitelerin bilgisine YÖK'ün internet sitesinden ulaşılabilecek.

(Kaynak: Birgün)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr