Özgür Gündem gazetesine yapılan polis baskını ardından gazetenin yazarlarının evlerine yönelik polis baskını devam ediyor.

Evrensel'in haberine göre dün akşam saatlerinde Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan'ın evi polislerce basıldı. Baskın sonrası gözaltına alınan Erdoğan'ın hangi karakola gittiği bilinmiyor.

 

Ragıp Zarakolu'nda evine baskın yapıldı

Yayıncı, yazar, gazeteci ve insan hakları savunucusu ve Özgür Gündem yazarlarından Ragıp Zarakolu'nun yasal ikametgahı olan, oğlu Sinan Zarakolu'nun evi de basıldı. Zarakolu'nun olmadığı evde, polisin kapıyı kırarak içeriye girdiği ve kitaplarına el koyduğu öğrenildi.

Ragıp Zarakolu, sosyal medya sitesi Facebook'tan olayı şöyle duyurdu:

"Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasını ve oğlumun evine yapılan barbarca baskını protesto ediyorum…

Geçmişte yayın yönetmenliği ve köşe yazarlığı yaptığım Özgür Gündem gazetesi bugün [dün] kapatıldı. Gazete binası polis olduğunu iddia eden bir güruh tarafından basılarak, gazeteci arkadaşlarım darp edilerek gözaltına alındı. Bunlar arasında gazetenin şef redaktörü Zana Kaya, işletme müdürü Davut Uçar ve şair M. Ender Öndeş de var.

Gazetemizin yayın yönetmenliğini yapan Eren Keskin'in ve köşe yazarı Filiz Koçali'nin evine baskınlar düzenlendi.

Tatilde bulunan oğlumun evi, yasal ikametgahım olduğu gerekçesi ile bugün öğleden sonra, polis olduğunu iddia eden bir çete tarafından, çelik kapı tahrip olunarak basıldı. Ona hediye ettiğim, tercüme ettiğim, yayınladığım Ermeni; Pontos ve Süryani soykırımı ile ilgili kitaplara el konuldu.
Bu barbarca davranışı protesto ediyorum.

Kırk yıl basın davalarında yargılandım… Savcılıktan bana tebligat yapıldı. Ben de gidip yazılarıma her zaman sahip çıkıp, saçma iddiaları yanıtladım… Böyle rezalet görmedim, Doksanların kirli savaş yılları dahil…

Kazanan barbarlık, ırkçılık ve kitap düşmanlığı değil, hakikat ve insanlık, özgürlük ve demokrasi olacak."

Gazetemizin basılmasının ardından eski Eş Genel Yayın Yönetmenimiz Eren Keskin ve yazarımız Filiz Koçali’nin evi de basılmıştı.

Özgür Gündem çalışanlarına orantısız müdahaleye tepkiler büyüyor

Özgür Gündem’in imtiyaz sahibi, eski yayın yönetmeni ve yazarının evine baskın

İşte kapatılan Özgür Gündem'in bugünkü manşeti

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr