52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Turu'nda Kapadokya'da düzenlenen ikinci etapta büyük bir heyecan yaşandı. 

Türkiye Turu'nda ikinci etapta zafer Pello Bilbao'nun oldu. Bask ekibi başarılı bir strateji uyguladığı etabın 7.9 km'lik son tırmanışında Pella Bilbao, Jose Goncalves ve Ricardo Vilela ile atak yaptı. Delko Marseille'den Remy Di Gregerio'nun katıldığı dörtlü grupta son 3 kilometrede Bilbao öne fırladı ve atağını etabın sonuna kadar sürdürerek bitiş çizgisini geçen ilk isim oldu.

TÜRKİYE'DEKİ İKİNCİ ZAFERİ

Geçen sene Türkiye Turu'nu genel klasmanda 42. olarak tamamlayan Bilbao, Denizli-Selçuk'ta düzenlenen 6. etapta Meryam Ana yokuşundaki performansıyla ilk sırayı almıştı. Böylelikle İspanyol sporcu kariyerinde ikinci kez Türkiye Turu'nda etap zaferi yaşadı. İlk etapta İstanbul'da ikinci olan Jose Goncalves, Kapadokya'da da podyumun ikinci basamağında yer aldı. Böylelikle Caja Rujal Kapdokya'da duble gerçekleştirmiş oldu. Üçüncü sırayı ise Unieuro Wilier takımından Mauro Finetto aldı. İtalyan bisikletçi 2009 yılında Türkiye Turu'nda iki etap kazanmıştı.

TURKUAZ MAYO NIEMIEC'TE KALDI

İstanbul'daki ilk etabı kazanarak genel klasman liderliğine yerleşen Niemiec, Kapadokya etabını Bilbao'nun 9 saniye arkasında bitirerek turkuaz mayoyu kaptırmadı. Genel klasman liderliğini devam ettiren Polonyalı, yarınki Aksaray-Konya etabına turkuaz mayoyla başlayacak. Kaçış grubunda yer alan Torku Şekerspor'dan Ahmet Örken, son tırmanışta geride kaldı ve bitime 4.2 km kala geriye düştü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr