İzmir'de faaliyet gösteren Doruk Dağcılık Kulübü üyesi 11 dağcı, Saklıkent Kanyonu'nda yürüyüş yapmak için geçen Cumartesi günü saat 10.00 sıralarında minibüsle Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Palamut Mahallesi'ne geldi. Pazar saat 15.00 sıralarında kanyonun Seydikemer'e bağlı Kayadibi Mahallesi'ndeki diğer ucundan çıkmak için plan yapan dağcılar, malzemelerini alıp kanyona girdi. Dağcıları Palamut Mahallesi'ne bırakan minibüs şoförü ise planlanan saati bekleyerek dağcıları karşılamak için Kayadibi Mahallesi'ne geldi.


PLANLANAN STTE KANYONDAN ÇIKMADILAR


Dağcıların planlanan saatte kanyondan çıkmaması üzerine beklemeye devam eden minibüs şoförü, geceyi kanyonun girişinde geçirdikten sonra, bugün saat 06.00 sıralarında jandarmayı arayarak durumu bildirdi. Jandarma ekipleri bölgeye Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ve Marmaris ekibi ile Muğla İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerini sevk etti. İzmir'den Doruk Dağcılık Kulübü yöneticileri ve kanyona giren dağcıların yakınları da Fethiye'ye gelerek arama çalışmalarına katıldı.


ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDERKEN KANYONDAN ÇIKTILAR


Arsa Mahallesi'nde bir araya gelen kurtarma ekipleri üç gruba ayrılarak saat 10.00 sıralarında arama çalışmasına başladı. İki ekip kanyonun içine girerken, bir ekip de kanyonu yukarıdan dürbünle gözetledi. Ekiplerin aramaları devam ederken saat 15.00 sıralarında kanyonda mahsur kaldığı sanılan 11 dağcının, Kayadibi Mahallesi'ne çıkış yaptığı haberi geldi. Bunun üzerine ekipler, 5 saat süren arama çalışmalarını sonlandırdı.


Saklıkent Kanyonu girişinde arkadaşları ve aileleri tarafından karşılanan dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Dağcıların kanyonda biriken çamur nedeniyle geçiş yapmakta zorlandığı ve bu nedenle bir gün gecikmeli olarak kanyondan çıktıkları belirtildi.


"ÇAMUR NEDENİYLE İLERKEMEKTE ZORLANDIK"


Dağcıların ekip lideri Mustafa Arız, kulübün 2016 faaliyet programında yer alan 'Saklıkent Kanyonu'nu boydan boya geçme' etkinliği için kanyona girdiklerini söyledi. Çamur nedeniyle kanyonda ilerlemekte zorlandıklarını anlatan Arız, gecikmenin de bu nedenle yaşandığını söyledi. Gecikme nedeniyle arkadaşlarının ve ailelerinin endişelendiğini belirten Arız, Saklıkent Kanyonu'nu Türkiye'de ilk kez 10 kişiyle geçtiklerini öne sürdü. Boyunlarına kadar çıkan çamurla mücadele ettiklerini kaydeden Arız,

"AKUT ve AFAD buraya gelip bizleri aramışlar. Programımıza göre burayı iki günde geçecektik. Ancak dağdaki yağış nedeniyle kanyonun içerisi tamamen çamur doluydu. Yer yer çamur boynumuza kadar ulaşıyordu ve zor anlar yaşadık. Gecikmeli de olsa tüm ekip sağ salim kanyondan çıktık" dedi.
Etkinliğe oğluyla birlikte katılan dağcılardan Türkay Örs ise kanyonun bazı bölümlerinin su ve çamurla dolu olmasının işlerini güçleştirdiğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr