İzmit'te "Siz ne biçim ailesiniz, ya beni yaşatın ya da öldürün" diyen kanser hastası 23 yaşındaki oğlu Fatih Biricik'i silahla vurarak öldüren baba Salim Biricik, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın birinci duruşmasında hakim karşısına çıkan baba Biricik, "Ben oğlumu kurtaramadım, siz beni kurtarın hakim bey" diye konuştu. Gözyaşları içinde kalan Biricik, "Oğlumun acı çekmesine daha fazla dayanamadım, çaresiz kaldım. Ona bir şey söylemeden balkondaki ruhsatsız silahımı aldım odaya geldim ve ona fark ettirmeden oğlumu öldürdüm" sözleriyle olayı anlattı.

Oğlunu öldürdüğü silahı 14 yıl önce bir arkadaşından kendini korumak için aldığını anlatan Biricik, "Ama maalesef kendimi korumak için aldığım silahı meğer oğlumu öldürmek için almışım" dedi.

Davada sanık yakınlarının da ifadelerini alan mahkeme heyeti, Biricik'in haksız tahrik altında oğlunu öldürmesi nedeniyle TCK’nın 29/1 maddesi gereğince 18 yıl cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanık Biricik'e verilen cezayı iyi halden cezayı 1/6 oranında düşürdü, 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr