DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katıldığı genel kurul, bakan Soylu'nun protestolar nedeniyle salonu terk etmesiyle başladı.

Protestonun ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko kürsüye çıktı. "Devletin en tepesinden anayasa çiğnenmektedir. Kuvvetler ayrılığı ihlal edilmektedir. Sarayın gölgesinde bir anayasa çalışması avamda su dövmektir. Başta işçi sınıfı olmak üzere bizim ihtiyacımız demokratik, laik, özgürlükçü, demokratik bir anayasadır" diyen Beko, işçi sınıfının barış ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

DİSK Başkanı Beko'dan Erdoğan'a: Sıkıyönetim komutanı - VİDEO

"Gençler ölmesin, kadınlar ölmesin. Analar ağlamasın" diyen Beko, Kürt sorununun isyanla ve inkarla çözülmeyeceğini belirterek, "Bunun demokratik yöntemi masa başında tarafların biraraya gelmesidir" ifadelerini kullandı.

MECLİS'İ İŞGAL EDEBİLİRİZ

Beko daha sonra protestolar nedeniyle salonu terk eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun da yüzüne söyleyeceğini aktardığı sözlerine geldi. Beko, "Kendisine daha önce de söyledim. Sen dedim farklı bir siyasi partiden geldin, bunlara alet olma. Kıdem tazminatları bizim 100 yıllık vermiş olduğumuz mücadelenin sonunda kazanılmış bir haktır. Bu hakkı AKP'ye kaptıracak DİSK'te göz yoktur. Sizi uyarıyorum; kıdem tazminatları TBMM'ye gelirse, biz TBMM'yi işgal edebiliriz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr