Kamalak, Bülent Arınç'ın "Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz" sözlerine de değineresk, "Ortada bir ahmaklık varsa iktidar sahipleri kendilerini bir sorgulamalıdır" dedi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Demirci İlçesi'ndeki il istişare toplantısına katılmak için Manisa'ya geldi. İl başkanlığı ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Kamalak, daha sonra Şehzadeler İlçesi'nde Karaköy Aile Çay Bahçesi'ndeki kıl çadırında partinin gençleriyle bir araya geldi. Partili gençlerle sohbet eden Kamalak, darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"DARBE GERÇEKLEŞMİŞ OLSAYDI GÜNEYDOĞU ELE GEÇİRİLDİ"

Kamalak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin darbeyi çok ucuz atlatıldığını belirterek, "Allah lütfetti darbeyi ucuz atlattık. Eğer darbe gerçekleşmiş olsaydı Güneydoğu elden giderdi. Çünkü darbeci zihniyet iş başına gelirdi, darbeci zihniyetin destekçileri bellidir ve küresel emperyalizmdir. Dün bir hükümet üyesi bir bakan Batı'ya sitem ediyor. 'Aradan bu kadar zaman geçti, dost ülkelerden, müttefik ülkelerde Türkiye gelip geçmiş olsun diyen yok' diyor. 'Gelmelilerdir' diyor. Niye gelsin. Darbenin gerisinde kimler var. Darbeler tarihini inceleyin. Mutlaka dış desteklidir. Darbeler başarılı olduktan sonrada Batı lehine Türkiye aleyhine bir takım çok önemli tavizler verilmiştir. Mesela Abdülhamit Han devrildi, Filistin'de Yahudilere toprak satışın yolu açıldı. 12 Eylül darbesi yapıldı. Yunanistan'ın NATO'ya dönmesi sağlandı. 28 Şubat süreci başlatıldı, arkadan APO merhum Ecevit'e verildi. 1966'dan bu yana hiçbir iktidarın gündeme getiremediği Birleşmiş Milletler sözleşmesi diye bilinen, ama kimsenin telaffuz bile etmediği sözleşme meclise sevk edildi. Ne var orda, ikiz yasalar diye bilinen hıyanet yasaları var. AK Parti iktidara geldi ve o hıyanet yasaları iktidar geçti. 4867 ve 4868 sayılı yasalardır hıyanet yasaları. Ne diyor o yasalarda; (ülkesindeki halkların özerlikleri sağlanacaktır' diyor. Yani Türkiye 30-40 parçaya bölünecek" diye konuştu. 

"AĞIR FATURAYA RAĞMEN UCUZ ATLATIK"

Kamalak, Türkiye'nin ağır faturaya rağmen ucuz atlattığını dile getirerek, "15 Temmuz darbe girişimi içeridekiler bakımından birer figüranlıktır. Asıl aktörler dışarıdadır. Allah aziz milletimizin yüzüne baktı. Her şeye rağmen, çok pahalı mal olsa da darbe yine de ucuz atlatıldı diyorum. Aslında ucuz değil. Resmi açıklamalara göre 246 şehit, 1536 yaralı, meclisin bombalandığı herkesin malumu. Bütün bu ağır faturaya rağmen yine ucuz atlattık diyorum. Çünkü darbe başarıya ulaşmış olsaydı Türkiye bölünür, Güneydoğu elden giderdi. Çünkü Güneydoğu'da silahlı kuvvetler PKK'ya karşısında duruma hakimdi. Hafife alınıyor gibi hükümet yetkilileri 600 civarında şehidimizin olduğunu ifade ediyor. Bu bir tabur asker demektir. Buna karşılık 8 bin civarında PKK'lının öldürüldüğü söyleniyor. Ne olursa olsun, ölenler hep bu devletin vatandaşı. Burada gençlerimizin üzerinde durması gereken konu, nasıl oluyor da bu ülkenin okullarında okutulan bu ülkenin öğretmenleri tarafından yetiştirilen bir kısım gençlerimiz terörist olabiliyor. Oralara eğilmek lazım" dedi.

ARINÇ ÜZERİNDEN HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Kamalak yaptığı açıklamada, Bülent Arınç'ın "Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz" sözleriyle ilgili olarak hükümeti de eleştirdi. Kamalak, "Ortada bir ahmaklık varsa iktidar sahipleri kendilerini bir sorgulamalıdır. Halk arasında silahlı unsur yok. Üniversite, öğrenci kesiminde veya toplumun başka kesiminde silahlı unsur yok. Silahlı unsur nerde. İktidarın kol ve kanatları altında. Bülent Arınç'ın dediği gibi ister ahmaklık deyin, ister gaflet diyen ister hıyanet deyin. Sayın Cumhurbaşkanı'nın başyaveri darbeci çıkıyor. Genel Kurmayın emir subayları tutuklanıyor. Bu gafletten ötede bir şey" diye konuştu. 

"SEN YANILDIYSAN BEN İKİ DEFA YANILDIM"

Kamalak kendisinin 2 yıl önce Fethullah Gülen hakkında yaptığı "Fethullah hocanın silahlı terör örgütünün lideri olduğuna inanıyor musunuz" sözlerinin şimdi sosyal medya üzerinden ağır hakaretlerle eleştirildiğinin altını çizerek, "Sosyal medyada dolaşan bir şey var. Sayın Kamalak demiyor hakaret ediyor. 'Sen iki yıl önce şöyle demiştin' diyor. Neymiş o, 'Fethullah hocanın silahlı terör örgütünün lideri olduğuna inanıyor musunuz' diye bir şey söylemiştim 2 sene önce. Şimdi sosyal medya da 'Gördün mü şimdi' deniyor. Adam kolunun, kanadının altında gizliyorsa ben nereden görecektim. 'Ben yanılmışım' diyor. Sen yanıldıysan ben iki defa yanıldım. Sende beni yanılttın. Sen yanıldıysan beni birde sen yanıltıyorsun. Çünkü o silahlı unsurlar senin kolunun, kanadının altındaydı. Senin şemsiyenin altındaydı. Bu gafletten de öte, hıyaneti de aşan bir şeydir" diye konuştu. 

İSTİHBARAT ZAFİYETİNDEN SÖZ ETTİ

SP Genel Başkanı Kamalak konuşmasının son kısmı da, hükümetin istihbarat zafiyeti olduğundan bahsederek, "En mahrem noktalara kadar, hem de devletin silahı ile terör örgütü oraya girmişse bunun sorumlusu kim? Bu saflıktan öte bir şey. Yollara hendek kazılır, tonlarca mayınlar döşenir görülmez. PKK vergi daireleri kurar fark edilmez. Kendilerinin ifadesiyle barış sürecinden istifadeyle 3,5 yıl kısmet Doğu ve Güneydoğu cephaneliğe dönüştürülür, fark edilmez. Mahkemeler kurulur ses çıkarılmaz. Üniversiteler diğer bir örgüt tarafından ele geçirilir, mahkemeler ele geçirilir, ordu tabiri caizse ele geçirilir, Genelkurmay'ın boğazı sıkılır, o zaman istihbarat nerede. Bir söz vardır. 'Ölmüşüz de ağlayanımız yok' derler ya. Onun gibi" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr