Maraş’ta merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Alevi köyü Aşağı Terolar (Sivricehüyük) mera alanı olarak kullandıkları bölgenin sığınmacılar için yapılmak istenen konteyner kentine karşı 25 Mart’tan bu yana eylem yapıyor.

Destek olmak için bölgeye giden Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenleri, Alevi dernekleri ve sanatçıların olduğu yüzlerce kişi polis ve jandarma engeliyle karşılaştı.

Aşağı Terolar girişinde bölgeyi ablukaya alan polis ve askerler, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Besime Konca, HDP Parti Meclis (PM) Üyesi Pınar Aydınlar ve onlarca Alevi kuruluş temsilcisinin yer aldığı, yüzlerce kişinin bulunduğu otobüslerin bölgeye girmesine izin vermedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 7-8 Mayıs’ta bölgede gerçekleştirilecek nöbet eylemine çağrı yapmıştı.

Pınar Aydınlar sosyal medya hesabından, engelleme sonrası yürüyerek köye ulaşmaya çalıştıklarını ve Aşağı Terolar’a vardıktan sonra jandarma tarafından Döndü Göksungur ile gözaltına alındıklarını yazdı.



Aydınlar, Maraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Terolar’da yapılması planlanan sığınmacı kampına karşı 3 Nisan’da düzenlenen eylemde, askerin kullandığı gaz bombasından etkilenerek hastaneye kaldırılan ancak hayatını kaybeden Mor Ali Kabayel’in mezarını ziyaret etmişti.

PINAR AYDINLAR SERBEST

Gözaltına alınan Pınar Aydınlar daha sonra serbest bırakıldı. Aydınlar,  Twitter hesabından “Arkadaşlar destek veren tüm canlara,yoldaşlara tesekkür ederim gözaltı süremiz bitmiştir. Şimdi kirli basının iftiralarıyla uğraşacağım!” diye yazdı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr