Maraş Terolar’a dün akşam (13 Mayıs) yola çıkan Alevi kurumlarının otobüsü Göksu Maraş yolunda durduruldu.

Aralarında Pir Sultan Abdal Genel Başkanı Gani Kaplan ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez,  ABF eski sekreteri ve gazeteci Recai Aksu’nun da bulunduğu Ankara’dan gelen otobüs valilikten gelen yazı gerekçe gösterilerek Maraş’a girilmesine izin verilmedi.

Bekleyenler arasında bulunan gazeteci Recai Aksu “Göksu çıkışı Maraş yolunda Polis ve Jandarma durdurdu, bekliyoruz… Saat 07.51 Göksun çıkışı Maraş yolunda otobüsümüz polis ve Jandarma tarafından durduruldu… Tomalar bizi bekliyor. Kimlik kontrolü yapılıyor… Kilis’te katil insanlık düşmanı şeriatçıların, IŞİD’in roketlerini durduramayanlar “IŞİD’i Maraş’ta istemiyoruz” diyenleri Maraş ile dayanışmaya gidenleri durduruyorlar…” diye konuştu.

Aksu, jandarmanın valilikten gelen yazıyı kendilerine tebliğ ettirmek istediklerini belirterek şöyle devam etti; “kimliklerimizi aldılar, sonra TC numaralarımızı da tebliğ ettirmek istedikleri kağıda yazıp imzalamamızı istediler. Biz de imza vermeyeceğimzi belirttik. Araca el konulacağını ifade ettiler. Tüm bunlar yaşanırken milletvekillerini arayıp desteğe çağırdık…  İşin özü IŞİD’i Kilis’te durdurmayanlar,  demokratik haklarını arayan Alevi kurumlarını terörist olarak görüyor..

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr