Hatay’dan Osmaniye’ye geziye giden ilkokul öğrencileri, öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün önceki gün dönüş yolunda sulama kanalına düşmesiyle 14 kişinin feci şekilde can verdiği kaza, Türkiye’yi kahretti.

Kahraman öğretmen

Kazada ölenlerden sınıf öğretmeni Ahmet Cebeci’nin ölmeden önce 3 kişinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı. Yakınları ve görgü tanıklarının anlattığına göre, Cebeci, kazadan sağ kurtulduktan sonra midibüste bulunanları kurtarmak için suya daldı. Araçta sıkışanların 3’ünü kurtarmayı başaran Cebeci, 4. kez suya daldı, ancak bir daha çıkamadı. Ahmet Cebeci’nin aynı okulda birlikte görev yaptığı öğretmen eşi Seval Cebeci’nin de geziye katıldığı ve diğer midibüste olduğu belirtildi. Derin bir hüznün hâkim olduğu İskenderun 5 Temmuz İlkokulu’nun 3/A sınıf öğretmeni Cebeci’nin bugün İskenderun’da toprağa verileceği belirtildi.

Sollama yaparken kaza

Midibüsün TIR’ı solladıktan sonra karşı taraftan gelen otomobille çarpışıp sulama kanalına uçması sonucu yaşamını yitiren 7 çocuk, 5 kadın ve 1 öğretmen ile midibüs sürücüsünün cenazeleri dün İskenderun’da gözyaşı ve feryatlar eşliğinde toprağa verildi. 29 kişilik midibüste 40 kişinin olduğu ortaya çıkarken Hatay Valiliği gezinin izinsiz düzenlendiğini açıkladı.

Çizdiği resim kaldı

Ölenlerden Hayriye Nur Seviner ile kızı Nehir Uludağ’ın cenazeleri, Kaptanpaşa Camii’ne getirildi. Anne- kızın tabutlarının yan yana konulduğu törene Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Kızı ve torununu kaybetmenin acısını yaşayan Kamile Seviner ile eşi Yusuf Seviner, törende tabutlara sarılıp gözyaşı döktü. Eşi Bultan ve çocukları Beritan ve Baver’i yitiren Vedat Keyik, Buluttepe Camii’ndeki törende yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Oğlu Umut Ayas ile birlikte yaşamını yitiren Sevgi Ayas’ın kızı 5 yaşındaki Belinay’ın da ağır yaralı olarak kurtarıldığı ortaya çıktı.

14 CAN GİTTİ Kazada midibüs sürücüsü Ferruşah Eşen ile velilerden Sultan Keyik (35), çocukları Beritan Keyik (9) ve Baver Keyik (7); Hayriye Nur Seviner (32), boşandığı eşinden olan kızı Nehir Uludağ (9); öğrenci velisi Meral Sarı (çocuğu yaralandı), Müzeyyen Keskin ile kızı Yağmur Keskin (9), Sevgi Ayas ile oğlu Umut Ayas (9), bir öğrencinin kardeşi olan Merve Gül Pembe, Bahadır Karakurt (5), öğretmen Ahmet Cebeci yaşamlarını yitirdi.

‘Arkada olmamız kurtardı’

Kazadan sağ kurtulan İlyas Demirci, geziye eşi Olivya, kızı Vanesa ve oğlu Mişel ile katıldığını belirterek, çarpışmanın şiddetiyle midibüsün camının patladığını, hızla su dolduğunu anlattı. Demirci, “Önce kızımı çıkardım, oradaki köylüler yardım etmeye başladılar. Ondan sonra elimden geldiğince tüm herkesi çıkarmaya çalıştım. 4-5 insan çıkardım, sonra elimi attım benim oğlanın boynu geldi, oğlanı da aldım yukarıya. Artık sol omzum rahatsızlandı mecbur yukarı çıktım. Sonra eşimi bekledim, 5 dakika sonra çıkarttılar” dedi. Ölenlerin hepsinin ön koltukta olanlar olduğunu söyleyen Demirci, “Kazada kurtulmamızın en önemli sebebi midibüsün en arka sırasında oturuyor olmamız” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr