Her gün sabah namazı vaktinde sokağa çıkan ve yaklaşık günde 5 kilometre yol giderek kağıt toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Demircan kağıt toplamaya 4 yıl önce 2 çocuğunun cezaevine girmemeleri için gerekli olan parayı ödeyebilmek için başlamış.

CD satışı yaparken polisler tarafından gözaltına alınan 2 oğlunun birer ay ara ile cezaevine girdiğini daha sonra ise cezanın paraya çevrildiğini kaydeden Demircan, "Çocuklarımın cezaevine düşmemesi için 10 bin lira para bulmam gerekiyordu. Eşin dostun sayesinde borç para bularak bu parayı ödedim. Borçlarımı ödemek için ise hiçbir gelirim yoktu bende kağıt toplamaya başladı. O gün bugündür 4 yıl oldu hasta halimle kimseye dilenmeden kağıt toplayıp hem karnımızı doyurmaya hemde borçlarımı ödemeye çalışıyorum." dedi.


Kendisi gibi kızının da yüzünün hiç gülmediğini kocasının bırakıp kaçtığını bu sebeple kızına ve oğluna da kendisinin baktığını vurgulayan Halime Demircan, şöyle konuştu:

"Bugün '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ymüş. Ama benim için hiç bir şey ifade etmiyor. Ben bu yaşıma kadar kadın olduğumu hiç bilmedim. Kendimi bildim bileli çileli bir hayatım oldu. Yaşadığım mahallenin muhtarı bir bayan ve benimle ilgili yaptığı açıklamada 'muhtarlığa gelerek yardım talebinde bulunmadı' demiş. Ben dilenci değilim, belim sakat olmasına rağmen kimseye dilenmemek için bu yaşımda sabahın erken saatinde kağıt toplamaya çıkıyorum. Eşim yıllar önce vefat etti. Çocuklarımın bileklerinde kelepçe takılı evden dışarıya çıkamıyorlar onlara da ben bakıyorum."


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr