AKP'nin akıl hocalarından, yandaş A Haber'de programlara katılan Kadir Mısıroğlu, Alevilere hakaretler yağdırdı. "Bugünkü Alevilerin başkaldırmaları, işte bu hareketlerin içinde, ‘Sen Yavuz Sultan Selim nasıl dersin?’ nasıl demem ulan! Benim milli tarihimin en büyük şahsiyeti, çatlasan da patlasan da. Sen kimsin ulan?" diyen Kadir Mısıroğlu, "Tarih boyunca millete arkadan hücum etmişsin. Türksen Türklüğünü bil, Müslümansan Müslümanlığını bil" ifadelerini kullandı.

Alevilere hakaretlerini, "Seni hangi kategoriye koyayım? Namaz yok, oruç yok. Bin bir yalan, bin bir rezillik. Ondan sonra en iyi Müslüman benim. Müslümanlık, Hıristiyanlık değil. Haftada bir defa kiliseye gidiyo onlar, sen haftada bir sefer camiye gitmiyorsun. Sözüm bütün Aleviler için değil" diye sürdüren Kadir Mısıroğlu, "Bunların böyle Alevi adını taşıyan dinsizleri için" şeklinde konuştu.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN DESTEK!

Kadir Mısıroğlu, skandal sözlerinin yer aldığı videoyu Twitter'daki hesabından paylaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabı da Kadir Mısıroğlu'nun bu tweetini önce "beğendi" sonra "beğeniyi" geri aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr