Ankara Kadın Platformu üyeleri, muhabir Gülfem Karataş'a cinsiyetçi söylemlerde bulunan Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özgür Gündem gazetesine yapılan polis baskınında canlı yayında gözaltına alınan İMC TV muhabiri Gülfem Karataş polisin kendisini tecavüz etmekle tehdit ettiğini ileri sürmüş, Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı da sosyal medya hesabından yaşanan olaya rezil bir yorumda bulunmuştu. Pazarcı, Twitter'daki hesabıdan, "Ne çekiciliği var bunların? Özgür Gündem muhabiri dahil, gözaltına alınan PKK yandaşı 'tecavüzle tehdit edildim' diyor! Var bir şey var" diye yazmıştı.



Pazarcı'nın cinsiyetçi söylemini protesto eden Ankara Kadın Platformu üyesi bir grup, Ankara Adliye Sarayı’nda bir araya gelerek suç duyurusunda bulundu. Kadınlar adına konuşan Derman Gülmez, Gülfem Karataş nezdinde dile gelen cinsiyetçi söylemin tüm kadınlara yönelik olduğunu ve bununla kadınların tehdit edildiğini belirtti.

"Kadınların bedenini hedef alanların, öldürülen kadınların bedenlerini sokak ortasında teşhir edenlerin bu tehditte bulunması şaşırtıcı değil" diyen Gülmez; Emin Pazarcı'ya, "Sağdan bakıyoruz olmuyor, soldan bakıyoruz olmuyor, aşağıdan yukarı yukarıdan aşağıya süzüyoruz olmuyor, sen cinsiyetçisin, sen tacizi ve tecavüzü onaylayan bir kadın düşmanısın, oturduğun yerden kadınların bedenine ilişkin saldırıları meşrulaştıran saldırganın tekisin" diye seslendi.

Saldırılara karşı kadınların sokakları doldurduğunu ve dolduracağını hatırlatan Gülmez, “Sizin gibi kadın düşmanlarından hesap sorana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından kadınlar savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr