İstanbul’un birçok ilçesinde kadın örgütleri referandum için “Hayır” çağrısında bulundu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken Avcılar, Maltepe, Şişli, Sarıyer, Beşiktaş, Bakırköy ilçelerinde bir araya kadınlar “8 Mart’a doğru giderken kadınlar birlikte güçlü” dedi. Sarıyer Meydanı’nda toplanan kadınlar savaş politikalarına karşı barış talebinde bulunarak, “Barış içinde komşunun komşuya düşman olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. Tek adama karşı birlikte güçlüyüz” dedi. Avcılar Kadın Platformu da Avcılar Meydanı’nda “Tek başına olmaz hayır” ve “Kadınlar sömürüye, diktatörlüğe karşı birlikte daha güçlü” yazılı pankartlar taşıdı. Beşiktaş Özgürlük Meydanı’nda ise pankartlarla, tek adam rejimine, diktatörlüğe, erkek egemenliğine karşı birlikte olma ve dayanışması çağrısı yapıldı.

 

Halay çekerek 'hayır' dediler

Çanakkale Kadın Dayanışması, İskele Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte anayasa değişikliği referandumuna müzik eşliğinde halay çekerek 'hayır' dedi.

İskele Meydanı'nda bugün saat 16.30'da Çanakkale Kadın Dayanışması tarafından düzenlenen etkinliğe, yaklaşık 100 kadın katıldı. Anayasa değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak referandum oylaması için ellerinde 'hayır' pankartları ile meydana gelen kadınlar, burada müzik eşliğinde göbek atıp, halay çekti.

Ardından ellerinde getirdikleri 'O halde hayır' yazılı pankartı yere seren kadınlar, referandum oylamasında 'hayır' oyu vereceklerini belirtti.

Ümraniye'de 'HAYIR' bildirisi dağıtan HAZİRAN üyelerine bıçaklı saldırı: 1 yaralı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr