Tacizi önledi, öldürüldü

Bahadır Grammeşin, 8 Mayıs’ta askere gidecek arkadaşlarını uğurlamak için Kadıköy’e gelmişken 15 kişilik toplulukta yer alan bir grup kadının bir başka grup tarafından sözlü tacize uğramasına tanık olmuştu.

Sonrasında Grammeşin ve arkadaşları Kadıköy Çarşısı’ndaki Surp Takavor Kilisesi önünde beklerken, ellerinde döner bıçağı, sallama ve demir çubuklar olduğu halde bardan çıkan söz konusu grup tarafından saldırıya uğramıştı.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Bugün Anadolu 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şubesi’nden istenen raporun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle, sanıkların tutukluluk hallerinin devam edilmesine karar verildi.

Mahkeme önceki duruşmada güvenlik kamerası görüntülerinden sanıkların ayrı ayrı tespit edilmesini istemişti.

Sanık Ataç: Biz sataşmadık

Duruşmada tutuklu sanıklardan Yahya Burak Ataç, kendisine ayakkabı atıldığını ve küfredildiğini öne sürdü: “Biz kendilerine sataşmadık. Ayakkabı attıktan sonra küfredip şemsiye de attılar. Elimi havaya kaldırıp üzerlerine yürüdüm. Kan basıncımın yükselmesiyle otomatikman şemsiyeyle onlara vurdum. Çocuklarımın da mağdur olması göz önüne alınarak tahliyemi talep ederim.”

Grammeşin’in avukatı: Yargılamanın sonuna yaklaştığımızı düşünüyoruz

Dava sonrası adliye önünde ‘Unutmayacağız Baho, asla affetmeyeceğiz’ yazılı pankartlar açıldı.

Grammeşin’in avukatlarından Ayhan Erdoğan ise yargılama sürecinin sona yaklaştığını söyledi: “Celse arasında rapor gelirse 8 Haziran’a bırakılan duruşmada yargılamanın sonuna yaklaştığımızı düşünüyoruz. Sanırım bu yaz bitimine doğru katillerin cezasının verileceği, yargılamanın sonlanacağı kanaatindeyiz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr