Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda Kadıköy'de Gülen cemaati adına faaliyet gösteren 5 ev tespit edildi. Şüphelilerin telefonlarında skype benzeri özel yazılım tespit eden polis bazı mesajlara ulaştı. Şüphelilerin, cemaat bağlantısı tespit edilmesi sonucu işten atılan kişilerin yerine yeni kişileri sokmak için çalışma başlattığı tespit edildi.

7 KİŞİ YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde operasyonla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada operasyonun 31 Temmuz'da yapıldığı belirtilirken ,"Kadıköy Bostancı Mahallesi Palmiye Sokakta bulunan bir ikamette Gülen cemaatine mensup kişilerce darbe girişimi öncesi ve sonrasında kabalık gruplar halinde örgütsel faaliyetlerinin planlandığı ve toplantılarının yapıldığının tespit edilmesi üzerine yapılan çalışmalarda 7 şüpheli yakalanmış, yakalanan kişilerin ikametlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda 3 cep telefonu 2 diz üstü bilgisayar,flaş bellek, hafıza kartı ile dijital malzemeler ele geçirilmiştir" denildi.

"HÜKÜMET YANLISI OLDUKLARI İZLENİMİ VERİLMESİ"

Yakalanan şüphelilerin ifadeleri ile el konulan telefonlarında inceleme yapıldığı bildirilen açıklamada, "FETÖ/PDY terör örgütü mensubu şahısların cep telefonlarına indirdikleri "SKYPE" görünümlü şifreli programlarla haberleştikleri, kod isimleri ile birbirini tanıdığı, örgüt toplantılarında sadece bir üstü veya bir altı ile biraraya geldikleri, evlerin boşaltılması veya delillerin yok edilmesi, örgüt mensuplarına hükümet yanlısı oldukları izlenimi verilmesi, bu şekilde deşifre olmaktan kurtulacakları talimatının verildiği anlaşılmıştır. 8 Temmuz günü adliyeye sevk edilen 7 kişiden 4'ü tutuklandı. 3 kişi ise adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı" ifadeleri yer aldı.

5 FETÖ EVİ DAHA TESPİT EDİLDİ

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre operasyon sırasında baskın yapılan evde yapılan aramalarda el konular belgeler incelemeye alındı. İnceleme sonucunda örgüt mensuplarının toplantı için kullandığı 5 ev daha tespit edildi. Bu evlere de baskınlar düzenlendi. Evlerdeki örgütsel dökümanlara el konuldu.

SKYPE BENZERİ PROGRAMLA YAZIŞMIŞLAR

Şüphelilerin cep telefonlarında yapılan incelemede 'skype' görünümlü özel bir programdan yazıştıkları tespit edildi. Bazı yazışmalara erişen polis, şüphelilerin cemaat operasyonları sonrası yol haritasına da ulaştı.

BOŞALAN KADROLAR İÇİN HAREKETE GEÇMİŞLER

Buna göre şüpheliler Gülen cemaati bağlantısı tespit edilmesi sonucu işten atılan kişilerin yerine yeni örgüt elemanlarını sokmak için çalışma başlattı. Bir şüphelinin diğer şüpheliye gönderdiği mesaj şöyle:

"Boşalan kadrolar, memur alımı için sistematik olarak deşifre olmamış elemanlar üzerinden çalışmaya devam etmeliler..."

"Elemanlarının TC numarası, adı soyadı, telefon numarası, değerlendirme notlarıyla birlikte müracaat formlarını yollar mısın?"

"İsimler, grup isimleri, kategori isimleri gerçek olmamalı, kısaltma olmalı..."

"HOCA EFENDİ BÜTÜN MEDYADAN HİÇ DÜŞMÜYOR"

Şüphelilerin özel program üzerinden yaptıkları yazışmalarda moral ve motivasyonu yüksek tutmak için yaptıkları yazışmalar ise şöyle:

"Abiler, şu anda ABD ve AB birliğindeki abiler yoğun bir şekilde lobi faaliyetleri yapıyorlar. Hizmet, hoca efendi bütün medyadan hiç düşmüyor..."

TEDBİR ALINMIŞ

Şüphelilerin olası polis baskınlarına karşı da önlem almaya çalıştıkları anlaşıldı. Şüphelilerin bu konuda yaptıkları yazışmalar ise şu şekilde:

"Bir yerde polisin ziyaret evdiği evde hususi yerlerin başvuru kılavuz gibi dökümanlar çıkmış. Bunlarla ilgili olarak kaldıkları hizmet evinde başvuru kılavuzları ve hususi sınavları çağrıştıran hiçbirşey olmamalı..."
"Talebelerin aile evlerinin temizlik meselesi ele alınmalı..."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr