Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahim Rahimi olay yerinde basına yaptığı açıklamada, yaya olan intihar saldırganının üzerindeki bombaları savunma bakanlığının girişinde patlattığını söyledi. Saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 13 kişinin yaralandığını belirten Rahimi, ölenlerin arasında kadın ve çocukların bulunduğunu açıkladı.

Afganistan yetkililer yaralıların en yakın hastanede tedavi altına alındıklarını, ölü sayasının artabileceğini belirtti.

Görgü tanığı Abdul Sait isimli vatandaş bakanlığın yanından geçerken büyük patlamanın gerçekleştiğini belirtti ve şöyle devam etti : “ Patlama sonrası en az 16 kişi yerde yatıyordu. Aralarında kadınlar ve çocuklar vardı. Polis olay yerine geldi. Bizim yaralıları almamıza izin vermedi.”

İsminin açıklanmasını istemeyen kadın görü tanığı ise, “ patlama olduğu yere yakındım. Kocam burada çalışıyor. Kocamı aramak için geldim. Her tarafta ölü vardı. Kopmuş kollar, bacaklar, gerçekten vahşetti.” diyerek gözyaşlarını tutmadı.

Öte yandan Taliban Sözcüsü Zebiullah Mücahit Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda birçok askerin öldüğünü öne sürdü.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Kunar vilayetinin merkezi Asadabad şehrinde sabah saatlerinden gerçekleşen diğer intihar saldırısında 11 kişi hayatını kaybetmiş ve 40 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr