Afganistan'ın başkenti Kabil'in Damazang bölgesi ve Kabil Hayvanat Bahçesi karşısındaki Sınır Polisi Genel Müdürlüğü'ne düzenlenen intihar saldırısında bilanço artıyor. Saldırıda 2’si polis 9 kişi hayatını kaybederken, en az 12 kişinin de yaralandığı belirtildi.



Kabil Cinayet Araştırma Başkanı Fareydun Ubeydi olay yerinde basına yaptığı açıklamasında, yaya olan canlı bombanın güvenlik polisi tarafından fark edilmesiyle polislerin saldırganı öldürmek istediği belirtildi. Bu sırada ise saldırganın üzerindeki bomba yeleğini, Sınır Polisi Genel Müdürlüğü girişinde patlattığı ifade edildi. Ubeydi, intihar saldırısında 2’si polis toplam 9 kişinin öldüğünü, aralarında iki kadının da bulunduğu 12 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Olay yeri yakınındaki bir restoranda aşçılık yapan Şükrullah, Cihan Haber Ajans’ına yaptığı açıklamada yerel saatle 13.30 sularında büyük bir patlamanın meydana geldiğini ve ardından birçok kişinin kaçıştığını anlattı. Şükrullah, "Patlama çok şiddetliydi. Herkes çok korkmuştu. Bende çok korktum. Olay yerine ambulanslar geldi. Yaralılar hastanelere götürdüler." diye konuştu.

Öte yandan Taliban Sözcüsü Zebiullah Mücahit yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı üstlendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr