Beşiktaş'ta Jose Sosa belirsizliği sürüyor. Sezon öncesi takımdan ayrılmak isteyen ve antrenmanlara çıkmayan Arjantinli futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul'daki terör olayları nedeniyle ailesinin tedirginlik yaşadığını söylemişti.

Başkan Fikret Orman da Gökhan Gönül'ün imza töreni sonrası düzenlediği basın toplantısında Sosa'nın 2 yıl daha mukavelesi olduğunu vurgulamış ve 31 yaşındaki oyuncunun takımda kalacağını ifade etmişti.

Yapılan bu açıklamaların ardından Sosa, Fikret Orman ile görüşme talebinde bulundu. Menajeri aracılığıyla yönetime haber gönderen Arjantinli, sadece kendisi ve Fikret Orman'ın yer alacağı toplantının ardından durumun netliğe kavuşabileciğini düşünüyor. Ancak Orman görüşmeye sıcak bakmıyor. Sosa ile ilgili kararını futbolcunun menajerlerine de aktaran Orman, Arjantinli oyuncuyla görüşmesinin kararında bir değişikliğe neden olmayacağını ifade etti.

Yeni sezon hazırlıkları için takımla birlikte antrenmanlara çıkmayan Sosa, menajerleriyle durum değerlendirmesi yapmaya devam ediyor. Başkan Orman'ın kendisine randevu vermemesi halinde bu konunun nasıl sonuçlanacağı ise bilinmiyor. İki taraf da uzlaşmaya yanaşmaz ise Beşiktaş, çalışmalara katılmayan Sosa için para cezasının yanı sıra ve kadro dışı bırakma seçeneğini de devreye sokabilir.

Arjantinli'nin takımdan ayrılmasının tek yolu ise kendisine 8 milyon Euro ve üstünde gelecek bir teklifle olabilir. Son olarak Milan, teklifini 5 milyon Euro'ya kadar çıkarmasına rağmen yönetim transfere onay vermedi. İtalyan ekibinin daha yüksek bir teklif yapması beklenmezken, Çin veya Katar'dan gelecek yüksek bir rakamlı bir teklif, Sosa'nın ayrılışını sağlayabilir.

(Ntvspor)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr