Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın Menajeri Jose Mourinho, yeni takımının başında ilk basın toplantısına çıktı.

United'da olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Mourinho, ''Şu an olmak istediğim yerdeyim. Bu bir meydan okuma mı? Evet... Bunu böyle değerlendirebilirsiniz'' dedi.

Takımının Şampiyonlar Ligi'nde yer almamasına da değinin başarılı teknik adam, ''Şampiyonlar Ligi'nde yer alamamak büyük bir hayal kırıklığı. Manchester United, Şampiyonlar Ligi kulübüdür. Bizim hedefimiz ligi 4. bitirmek değil, biz her şeyi kazanmak istiyoruz'' açıklamasını yaptı.

ARSENE WENGER'E GÖNDERME

Premier Lig'de uzun yıllardır şampiyonluk yaşamayan Arsene Wenger'e gönderme yapan Jose, ''Başarı olmadan bir işe devam etmek benim doğamda yok. Ligde bazı hocalar en son şampiyonluğunu 10 yıl önce almışlar. Ben ise en son 1 yıl önce bunu kazandım'' dedi.

''İNGİLTERE'NİN EN BÜYÜK KULÜBÜNÜN HOCASIYIM''

Adı Chelsea ile özdeşleşen ve Londra ekibiyle birçok başarı kazanan Mourinho buna rağmen, ''İngiltere'nin en büyük kulübünün hocasıyım'' açıklamasını yaptı.

Taraftarları mutlu etmek istediğini de söyleyen Portekizli teknik adam, ''İyi oynamak, rakipten fazla gol atıp az yemek ve taraftarları gururlandırmaktır. Ben bunların hepsini istiyorum.''

4. TRANSFER İÇİN ÇOK BEKLEMEYECEĞİZ

Mourinho, kaç transfer yapacakları ile ilgili gelen soruya ''Şu anda kaç tane açıkladık? 3 değil mi? 4. transferimiz 31 Ağustos'a kadar beklemeyecek''

RYAN GIGGS VE ALEX FERGUSON AÇIKLAMASI

Jose Mourinho, Ryan Giggs konusuna da açıklık getirdi. ''Ryan'ın kulüpten gitmesi benim sorumluluğumda olan bir durum değildi. Giggs, Manchester United'ın başına geçmek istedi. O böyle bir karar verdi. Kulüp ona önemli bir görev vermişti ama bunu tercih etti. Onu cesurluğundan ve dürüstlüğünden dolayı kutluyorum. Eğer bir gün geri gelmek isterse ona kesinlikle dur demeyeceğim'' dedi.

Alex Ferguson'dan tavsiye alıp almadığına da değinen Mou, ''Ferguson bana 'Şemsiye getir' dedi. Harika bir tavsiye! Bana şarap getirmemi de söyledi çünkü onunla burada beraber olmamız çok vaktimiz olacak''

''ROONEY KALEDEN 50 METRE UZAKTA OYNAMAYACAK''

Son yıllarda Manchester United'da orta sahada da görev yapan Rooney hakkında da açıklama yapan Mourinho, ''Saha içinde yapılabilecek birçok iş var. En zoru da topu kaleye sokmak. O asla kaleden 50 metre uzakta oynamayacak. 9 veya 10 numaramız olacak. Belki de 9 buçuk. Kesinlikle 6 veya 8 numara olmayacak.

''GENÇLERE ŞANS VERMEDİĞİM YALAN!''

Portekizli teknik adam genç oyunculara şans vermediği yönündeki gelen iddiaya elindeki listeyle yanıt verdi ve şunları dedi, ''Bugüne kadar altyapılardan 49 tane oyuncu çıkardım. İsterseniz size listeyi verebilirim. Burada iki önemli faktör var. Bazen genç oyunculara sakatlıklardan dolayı şans verirsiniz. Benim takımlarımda sakatlık olmaz. İkincisi ise büyük hedeflere oynamadığınız genç oyuncuları alırsınız. Ben asla gençlere gereklilikten şans vermedim. Ben onlara her zaman inandım'' şeklinde konuştu. (sporx)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr