New York Knicks pivotu Joakim Noah'nın Birleşik Devletler Askeri Akademisi ile ilgili yorumlarına, askeri okuldan yanıt geldi.

Noah, geçtiğimiz günlerde takımın antrenman kampının Batı Bölgesi askeri öğrencileriyle yediği yemeğe katılmamış ve Amerika'nın neden "savaşa gitiğini ve çocukların dünyanın diğer bölgelerindeki çocukları neden öldürdüğünü" anlamadığını söylemişti.

Noah'nın tam ifadeleri şu şekildeydi:

"Size karşı tam anlamıyla dürüst olma fırsatım olmadı. Bu benim için biraz zor. Dışarıda savaşan çocuklara çok büyük saygım var. Ama savaşa gitmemizi ve çocukların dünyanın öbür tarafındaki çocukları öldürmesini anlamam çok zor. O yüzden buradaki düşüncelerim biraz karışık. Bu ülkeyle gurur duyuyorum. Amerika'yı çok seviyorum ama neden çocuklar başka çocukları öldürüyor anlamıyorum."

ABD Askeri Akademisi ise Noah'nın ifadelerine şu bildiriyle yanıt verdi:

"Batı Noktasındaki ABD Harp Okulu, milletimizi savunma adına karakterli liderler yetiştirir. Sayın Noah'nın Batı Bölgesi ile ilgili bildirisini, ulusumuzun tarih boyunca bu kurum temelli büyük fedakarlıklarından dolayı uygunsuz bulduk ve hayal kırıklığına uğradık."

Noah, yemeğe katılmamış olsa da genç askeri öğrencilerle konuşurken görülmüştü.

(Sporx)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr