Diyarbakır’da haber takibi yaparken tutklanan JİNHA (Jin Haber Ajansı) muhabiri Beritan Canözer duruşması tahliye edildi.

KENDİ DURUŞMASINA GETİRİLMEDİ
 
Bir süre önce Diyarbakır’dan Bakırköy Cezaevi’ne sürgün edilen Beritan’ın kendi duruşmasına katılmasına Adalet Bakanlığı izin vermedi. Beritan’ın SEGBİS sistemiyle duruşmada yer alacağı ifade edilirken davayı çok sayıda gazeteci ve kurum temsilcisi takip ediyor.

Duruşmayı Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar, Haber Koordinatörümüz Ayşe Yıldırım ve yazarımız Ceyda Karan da takip ediyor.

Can dündar duruşma öncesi açıklamalarda bulundu.

"Bir gazetecinin içeride olması hepimizin tutsak olduğu anlamına geliyor" diyen Dündar "Bu meslek onurumuzdur, Beritan davasına biz de şahidiz demeye geldik" ifadelerini kullandı.

Tüm gazeteciler serbest bırakılana kadar dayanışmak ve mücadele etmek zorunda olduklarını belirten Dündar "SEGBİS adaletsiz bir uygulamadır. Yargılanan herkesin hakim karşısına çıkması gerekiyor. Biz burada omuz vermeye geldik, bizde aynı dönemlerden geldik. Bize destek olanlara şükran borcumuz var" şeklinde konuştu..

Duruşmayı izlemek için mahkemeye giden Haber Nöbeti ekibinden Tuğba Tekerek fotoğraf çektiği sırada gözaltına alındı. Polisler gazetecinin gözaltına alınmasıyla ilgili 'Gözaltı değil yakalama işlemi' dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr