Alkollü olarak eve gelen koca O.E.,  eşi G.E.’ye (22) saldırdı. Önce jiletle kulağını kestiği eşini daha sonra farklı yerlerinden yaralayan O.E., eşinin şikayeti üzerine hakim karşısına çıktı. Şiddet gördüğüne dair Adli Tıp Kurumundan rapor alan olan G.E., kocasından şikayetçi oldu. Verilen raporu da göz önünde bulunduran savcılık, koca O.E. hakkında 6 aydan 1 buçuk yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

PİŞMANIM DİYEN KOCANIN CEZASI ERTELENDİ

Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade veren G.E, eşinin sık sık alkol kullanarak kedisine şiddet gösterdiğini ve ölümle tehdit ettiğini belirtti.  G.E., “Eşim eve yine alkollü geldi. Ben ona sarılmak istedim. O ise eline aldığı jiletle kulağımı kesti. Sonra da kollarımı ve bacaklarımı ısırmaya başladı. Eline geçirdiği ütü ve cam bardağını üzerime fırlattı.” ifadelerine yer verdi.

Mahkemede hazır bulunan koca O.E suçlamaları kabul ettiğini dile getirerek, pişman olduğunu söyledi. İfadenin ardından hâkim, cezanın alt sınırı olan 6 aydan hüküm verdi. Bu cezayı suçu eşine karşı işlemiş olmasından dolayı yarı oranında artıran mahkeme, 9 ay hapis cezasına hükmetti. Daha sonra mahkeme, sanığın pişmanlığını dile getirmesi üzerine cezayı iyi hal indirimiyle 7 ay 15 güne indirdi. Mahkeme sonunda kararı açıklayan hâkim, sanığın duruşmadaki tutum ve davranışlarından dolayı cezayı erteledi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr