15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün geçen hafta yurt dışına kaçmadan önce Kırklareli'nin Bulgaristan sınırındaki Çeşmeköy bulunan tek odalı bağevinde 2 gün saklandığı iddia edildi.

100 haneli Çeşmeköy'e yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Kamber mevkiindeki bağevinde iddialar üzerine Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekiplerince inceleme başlatıldı. Olay yeri inceleme timleri içerisinde döşek, soba, masa ve 2 sandalyenin bulunduğu tek odalı bağevi ve çevresinde araştırma yaptı.

Kime ait olduğu henüz açıklanmayan bağevinde bulunan eşyalar titizlikle incelenirken, turşu bidonlarının bulunması dikkat çekti. Çeşmeköy'de Kamber mevkiindeki bağevi çevresindeki arazilerin de FETÖ ile bağlantılı şirketler tarafından alındığı öne sürüldü. Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekiplerince yaklaşık 2 saat süren incelemenin ardından evdeki birçok eşyaya el konuldu.

KÖYLÜLER DE ŞAŞKIN

Kırklareli'ne yaklaşık 35 kilometrede mesafedeki merkez köylerinden Çeşmeköy'de köylüler de Adil Öksüz'ün 2 gün bağevinde saklandığı iddialarını şaşkınlıkla karşıladı. Köyden kimsenin Adil Öksüz'ü görmediğini anlatan 56 yaşındaki Mehmet Yumuk, "Biz Adil Öksüz'ün köyümüzdeki saklandığını gazete ve televizyonlardan öğrendik. Bizim hiç haberimiz olmadı, gören de yokmuş" dedi.

Köyün emekli bekçisi Ahmet Ülker de Adil Öksüz'ün köylerinde saklandığını bilmediklerini söyleyerek, "Ben bu köyün 40 yıllık bekçisiyim. Böyle bir şeyden haberimiz olmadı. Bilgimiz yok ama saklandığı söyleniyor" şeklinde konuştu. 55 yaşındaki Zekir Bürge ise olayı medyadan öğrendiklerini ifade ederek, "Köyümüze gelse bir şekilde haberimiz olurdu. Bizim bu konuda bilgimiz yok, köyden gören de yok" dedi.

BULGARİSTAN'A SINIR

Kırklareli'ne bağlı Çeşmeköy, Bulgaristan sınırına yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta. Adil Öksüz'ü saklandığı öne sürülen bağevinin bulunduğu Kamber mevkii ise toprak ve dar yollardan oluşan bir vadinin ortasında yer alıyor. Adil Öksüz'ün bağevinde kalıp kalmadığı ise jandarma ekiplerinin yaptığı araştırma ve evden alınan eşyalardan alınacak parmak izlerinin tespit edilmesinin ardından ortaya çıkacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr