Seçimleri kaybeden dönemin Devlet Başkanı Yahya Jammeh’nin koltuğunu bırakmamak için direnmesiyle gündeme oturan Batı Afrika ülkesi Gambiya konuşulmaya devam ediyor. Zira Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) müdahalesi nedeniyle görevi bırakarak ülkeyi terk eden Jammeh’nin beraberinde devletin kasasını boşaltmasından edişe ediliyor.

Görevine bugün resmen başlaması planlanan Devlet Başkanı Adama Barrow, Senegal radyosu RFM’e yaptığı açıklamada “Aldığımız bilgilere göre, kasalarda hiç para yok. Bize söylenen bu ama görevi resmen devraldığımız da bunu açıklığa kavuşturacağız” diye konuştu.

FATTY: 11.4 MİLYON DOLAR PARA KAYIP

Barorw’un danışmanı Mai Ahmed Fatty ise hazineden 11.4 milyon dolar’dan (yaklaşık 43 milyon TL) fazla bir para kayıp olduğunu belirtti.

AFP’ye konuşan Fatty, “Kasalar neredeyse boşaltılmış. Bu, Maliye Bakanlığı ve Gambiya Merkez Bankası yetkilileri tarafından teyit edildi” dedi.

JAMMEH, GAMBİYA’NIN 52 YILLIK TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATTI

Ailesiyle birlikte başkent Banjul’daki havalimanında kendisini bekleyen kargo uçağa binerek ülkeyi terk eden Jammeh, havalimanına lüks araçların bulunduğu bir konvoyla gelmişti. Sputnik'in haberine göre uçağa, Jammeh ve ailesine ait eşyalar da yüklenmişti.Jammeh, ülkesinin 52 yıllık tarihinde görevi kan dökülmeden bırakan ilk isim olmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr