İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İGC Başkanı Misket Dikmen, “Ülkemizde gazetecilik tutuklu” dedi. Dikmen, “Gelen her gün bir öncekinden karanlık. Hukukun, muhalifleri, gazetecileri, aydınları yıldırma ve sindirme aygıtına dönüşmesi çok tehlikelidir. Bu tehlikeyi görüyor ve uyarıyoruz. Ancak bizler, halkın haber alma hakkını yerine getirmek üzere mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz. Mesleğini hakkıyla yapan, kalemini satmayan, dik duran tüm meslektaşlarımız onurumuzdur. Gazetecilik suç değildir” diye konuştu.

Toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Sözcü'ye yapılan operasyonda FETÖ'nün ileri sürüldüğünü anımsatarak, “AKP'yi kazısanız altından FETÖ çıkar, FETÖ'yü kazısanız altından AKP çıkar. Kendi üzerlerine yapışmış olan suçu başkalarının üzerine yıkmak istiyorlar. Ülkemizde adalet yoktur ama adaletsizliğin bir bakanı vardır. Bugün iktidara yaranmak için tutuklamalar yapan, savcı maskesini takarak haksız ve hukuksuz iddianameler hazırlayanların sonu da bilinsin ki geçmişte haksızlık yapanların sonu gibi olacaktır. Özgürlükleri hapsemedemezsiniz” dedi.

 ÜYE OLMADIĞI ÖRGÜTE ÜYE!

 CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da, savcının hazırladığı suçlamadaki çarpıklıklara dikkat çekerek, “Savcının hazırladığı suçlamalarda 'örgüt içindeki hiyerarşiye dahil olmamakla birlikte' diye yazarken son paragrafta 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlaması eklenerek tutuklanmaya dayanak oluşturuldu. Cumhuriyet, Sözcü, Birgün ve Evrensel gazetelerine özel politika geliştirildi. Son olarak Sözcüye yapılan operasyonun amacı eğilmeyen bükülmeyen tüm medya kuruluşlarını teslim almak ve susturmaktır. Gazeteler bu şekilde kuşatılıyor, ele geçiriliyor. Baskı ve tehdit ile teslim alınmaya çalışılıyor” diye konuştu.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da, tutuklamaların basın, ifade ve halkın haber alma özgürlüğüne ağır darbe vurduğunu belirterek, “Bu baskıcı uygulamalara bir an önce son verilmesini istiyor, mesleklerini yaptığı için gözaltına alınan, tutuklu bulunan tüm gazetecilere özgürlük talep ediyoruz” dedi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr