İzmir her geçen gün geliştirdiği alt yapısı ve ulaşım olanakları sayesinde Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden yatırımcıları bölgeye çekiyor. İstanbul ve İzmir arasında yapılmakta olan karayolu sayesinde seyahat süresi yarıya inmesi İzmir ve İstanbul’u karayolu ticaretinde de önemli iki ortak şehir haline getirecek.

Son 5 Yılda Gayrimenkul Alımı Yüzde 30 Arttı

İzmir’de yıllardır büyük bir sorun haline gelmiş çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve şehre yeni bir düzen vermek amacıyla desteklenen kentsel dönüşüm projesi, kentin nitelikli konut sayısını bir hayli artıracak. Bu sayede İzmir yeni bir görünüme kavuşurken, gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler için de bir çekim noktası haline gelecek.

Son beş yıl içerisindeki verilere bakıldığında ise İzmir’de gayrimenkul alımının büyük bir sıçrama yaparak yüzde otuz kadar arttığı görülmekte. Bunun en önemli sebeplerinden biri kentin konumu. Kent, birçok tatil yöresine yakınlığı ile biliniyor. Ulaşım ağının genişlemesiyle tatil merkezlerine yakın tek büyük şehir profili çizen İzmir, tüm çekiciliğiyle alıcıların karşısına çıkıyor.

İzmir’de Kentsel Dönüşüm

2010’da açıklanan Yeni Kent Merkezi alanının içerisinde bulunan Bayraklı ilçesi kentsel dönüşümün en fazla yaşanacağı merkezlerden biri. Her geçen yıl değerlenen Bayraklı’nın yanı sıra Mavişehir de öne çıkan merkezler arasında. Mavişehir özellikle büyük gayrimenkul şirketlerinin yapımına başladığı ve yapmış olduğu büyük projelerle oldukça değerli bir konut alanı haline geldi. Bunun yanı sıra Türkiye’nin ünlü okul ve hastanelerinin de bölgede yer satın alması Mavişehir’in değerini oldukça artırdı.

Öğrencilerin yoğunlukta olduğu Buca da kentsel dönüşümü yararına çevirebilmiş ilçelerden bir tanesi. Yenilenmiş ya da yıkılıp sıfırdan tekrar yapılan nitelikli konutlar Buca’nın çevresini değiştirdi ve yeni bir konut alanı yarattı.

Bu faktörlerin doğal sonucu olarak İzmir satılık daire ilanlarının çokça bulunduğu bir kent halini aldı. İzmir’de satılık daire ilanlarından müteahhitten satılık daire ilanlarına birçok seçenek mevcut. Fiyatına, metrekaresine, oda sayısına konumuna ve bunun gibi birçok filtreye göre ayırt edebileceğiniz daireler ve iş yerleri ise EmlakJet ile elinizin altında. Her türlü gayrimenkulü rahatlıkla bulabileceğiniz EmlakJet ile İzmir’de yer alan satılık dairelerden haberdar olabilir, hayalinizdeki eve kolayca ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr