PTT 1'inci Ligi'ndeki kurtuluş mücadelesinde büyük önem taşıyan Boluspor maçını, taraftar baskısını rakibe hissetirmek için Atatürk Stadı'ndan Buca Arena'ya aldırmaya çalışan Karşıyaka yönetimi, Buca Belediyesi'yle temasa geçti. Belediyenin kendine ait stadın 1 maçlık kirası için kapıyı 40 bin TL'den açtığı, sonradan ücreti 24 bin TL'ye kadar indirdiği öğrenildi. Atatürk Stadı'na 11 bin TL kira öödeyen yeşil kırmızılılar, Buca Belediyesi'nden ücrette daha fazla indirim yapmasını bekliyor. Karşıyaka, Buca Arena için geçen sezondan kalan borcunu bu sezon başında belediyeye ödemişti. Yönetim, Samsunspor galibiyetinin futbolcu başına 8'er bin TL olarak açıklanan primlerini dağıtabilmek için de kaynak arıyor.

ACAR GELECEK
Karşıyaka'da sezon başında dışarıdan büyük mali destek veren İstanbullu iş adamı Erdal Acar, aylar sonra yeniden İzmir'e gelmeye hazırlanıyor. Acar'ın cuma günü Başkan Fatih Diniz'le kulüpte görüşeceğini, takımı tesislerde ziyaret edip yeni futbolcularla tanıştıktan sonra pazartesi günü Boluspor maçını da izleyeceğini bildirdi. Acar'ın Boluspor karşılaşması için stada helikopterle inerek taraftara şov yapmayı planladığı, galibiyete özel prim açıklayacağı belirtildi.
İzmir'e son olarak 8 Kasım'da oynanan Göztepe derbisini izlemek üzere gelen Erdal Acar, Ali Erten başkanlığındaki eski yönetimle ters düştükten sonra 29 Aralık'ta gerçekleşen olağanüstü kongrede Fatih Diniz'e destek verdi. İlk yarıda kulübe 9.3 milyon TL nakit bağışta bulunan Acar, ikinci yarı öncesi Teknik Direktör Yusuf Şimşek ve ekibine ödenecek ücretleri karşılarken, transfer yasağı, peşinatlar ve ödemeler için gerekli 3 milyon TL'yi ise yönetim buldu.

İZMİR BELEDİYESİ'NE MAHKEMEDEN RET
Öte yandan Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak yeni statların ihalesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davayla Ankara 18'inci İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilmesinin ardından bir başka davada, bu defa farklı bir karar verildi.
Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi, Şehir Plancıları Odası'nın Karşıyaka Stadı için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile Toplu Konut İdaresi aleyhine açtığı ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması davasında talebin reddini kararlaştırdı.
Mahkeme, gerekçeli kararında ihale iptali ve yürütmenin durdurulması hükmünü, yalnız idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda verebileceklerini belirtip bu şartlar gerçekleşmediği için talebin reddedildiğini belirtti.
Kulüpler, yüklenici firmalar ve GSGM, 18'inci İdare Mahkemesi'nin ihaleleri iptali kararı için Danıştay'a yapılan itirazdan olumlu sonuç bekliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr