İzmir’de görülmesinin ardından yalnızca polise 500’den fazla ihbar yapıldığı, titizlikle değerlendirilen ihbarlardan bir sonuç alınamadığı öğrenildi. Öte yandan Filiz’in çıkan haber nedeniyle tanınmamak için parklarda kalabileceği düşüncesiyle sokakta yaşayanlara da fotoğraflar gösterilerek bu kişiyi görüp görmediklerinin sorulduğu belirtildi.

Tuzla’da geçen 27 Mayıs’ta tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da Ankara’da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı öldürdüğü iddiasıyla aranan ve geçen 31 Mayıs’ta İzmir’de görülen Atalay Filiz’in yakalanması için çalışmalar sürüyor. Seri katilin yakalanmasına yardımcı olmak isteyenler, şüpheli gördükleri kişileri polis ve jandarmaya ihbar ediyor. Yalnızca polise 500’den fazla ihbar yapıldığı, tüm ihbarların titizlikle değerlendirildiği, ancak bir sonuca ulaşılamadığı öğrenildi.

Öte yandan Filiz’in çıkan haber nedeniyle tanınmamak için parklarda kalabileceği düşüncesiyle sokakta yaşayanlara da fotoğraflar gösterilerek bu kişiyi görüp görmediklerinin sorulduğu belirtildi. Kentin farklı noktaların şok uygulamalar da yapan polis ve jandarmanın, ilçe giriş çıkışları, terminaller ve toplu ulaşım araçlarını da sıklıkla kontrol ettiği bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr